Pavlova langpanne - med krem, sjokoladesaus, peanøtter og daim
Kake Kakeboka Pavlova

Pavlova langpanne – med krem, sjokolade og peanøtter

Pavlova langpanne – med krem, sjokolade og peanøtter.

Jeg har prøvd meg på nok en pavlova, og denne gangen er det en litt enklere utgave av snickersvarianten, og da i langpanne.

Sliter du med å få kaken av bakearket, har jeg lagd en liten videosnutt som viser hvordan løse dette på best mulig måte. Filmen ser du nederst i innlegget.

Kaken på bildet er pyntet med daim, mørk sjokoladesaus og peanøtter. Om man ønsker, kan man lage en karamell, gjerne av den salte typen, og ha på.

Pavlova langpanne – med krem, sjokolade og peanøtter er lagd av
  • 8 eggehviter
  • 300 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 30 g maizena
  • 2 ss bringebæreddik

Pisk eggehviter luftig, tilsett deretter litt og litt av sukker og vaniljesukker. Pisk dette i ca. 10 minutter og tilsett deretter maizena og bringebæreddik.

Forvarm ovnen til 180 grader. Senk temperaturen til 140 grader når pavlovaen settes inn.

Fordeles utover et bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovnen i 1 time og 30 min.
Jeg fordelte marengsen sånn ca. 25 x 30 cm, og så brukte jeg en sprøytepose med tipp for å lage en kant med mønster.

Skru av ovnen og sett døra på gløtt. Pavlovaen avkjøles inni ovnen sammen med den.

Sjokoladesausen er lagd av
  • 1 dl kremfløte
  • 50 g 70% sjokolade

Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og smelt sjokoladen i den varme fløten. Om du skulle ha lyst på mer, dobler du bare oppskriften.

Ellers er kaken fylt opp med stivpisket søt krem, daimkuler og peanøtter med salt.

Pavlova langpanne - med krem, sjokoladesaus, peanøtter og daim Pavlova langpanne - med krem, sjokoladesaus, peanøtter og daim

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar