Pavlova med kesamkrem og friske bar
Dessert Kake Kakeboka Pavlova

Pavlova med kesamkrem og friske bær

Jeg har sett pavlova med reir fylt med krem og godsaker bli lagd på et matprogram, og hadde lyst til å prøve det. Det ble fine og høye reir på ustekt marengs, men mer skeive og sjarmerende når marengsen var stekt. Uansett, synes jeg Pavlovaen ble veldig fin. Om det er noen vits i å gjøre det sånn om man velger å dekke hele pavlovaen med krem, kan jo diskuteres.

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften til pavlovaen med appelsin- og sitroncurd, og økte mengden ingredienser pga. ønsket om å lage reir.

Pavlova ble lagd av

  • 8 eggehviter
  • 300 g melis – siktet
  • 150 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 25 g maizena
  • 2 ss bringebæreddik

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.

Sikt melis og vaniljesukker sammen.
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter har du i litt og litt av melis, sukker og vaniljesukker.
Sett en alarm på 10 minutter. Pisk marengsen til den blir stiv og blank, ca. 8 minutter, og når det gjenstår 2 minutter har du i maizena. Pisk til alarmen går… Jeg rørte inn bringebæreddiken for hånd.

Fordel marengsen på et bakepapikledd stekebrett. Bunnen ble fordelt med en slikkepott og reir ble fordelt med sprøytepose. Det ble litt marengs til overs, og med den lagde jeg marengstopper mellom reira.

Stekes på 140 grader i ca. 1 time og 15 minutter, på rillen under midten i ovnen. De siste 15 minuttene hadde jeg et bakepapirark over.
Skru av ovnen når den er ferdigstekt, og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og kaka stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.

Vaniljekesamkremen er lagd av

  • 3 plater gelatin – bløtlegges
  • 4 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g vaniljekesam
  • 2 – 3 ss kokvarmt vann

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 10 minutter.
Kok opp vann.
Ha kremfløte, sukker og vaniljesukker i en bolle.

Klem vannet av gelatinen, ha den i en kopp og smelt den med 2- 3 ss kokvarmt vann.
Hell den smeltede gelatinen i kremfløten mens kremen piskes.

Jeg pisket kremen stiv (litt mer en nesten stiv og mindre enn smør… om du skjønner), dette fordi den blir bløtere når du blander inn kesam.
Ferdigpisket krem ble blandet med vaniljekesam for hånd.

Has på kakebunn og toppes med du måtte ønske.

Jeg hadde på bær, sitronmelisse og bringebærpure (most bringebær uten steiner).

Pavlova med kesamkrem og friske bar

Pavlova med kesamkrem og friske bar

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar