Pavlova-jordbarkrans
Dessert Kake Kakeboka Pavlova

Pavlova – Jordbærkrans

I dag skal vi ha middagsgjester, og desserten er Pavlova med jordbær.
Inspirert av formen på den vakre Pavlovaen til Elin på Krem.no, ble denne jordbærkransen til.

Bunnen er den samme som jeg bruker ellers på Pavlova, og som jeg er veldig fornøyd med. Den er lagd av

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 15 g maizena
  • 2 ts bringebæreddik

Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 12 minutter.

Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, har du i pisker du inn maizena og til slutt røres eddiken forsiktig inn for hånd.

Tegn sirkelen du ønsker å fylle på et bakeark, og legg siden du har tegnet på ned på stekebrettet. Ha marengsen i en sprøytepose og fordel marengsen i ønsket form.

Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til ovnen var avkjølt.

Denne kaken er myk inni, så den trenger ikke hjelp av kremen for å bli myk, og den kan derfor has på like før servering.

Jordbærkremen på toppen er lagd av

  • 3 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 200 g jordbær
  • 20 g melis

Pisk kremfløte og sukker stivt.
Lag puré av jordbær og melis med stavmikseren.

Rør forsiktig inn litt og litt av puréen med halvparten av kremen. Når alt er blandet rører du forsiktig inn resten av kremen.

Jordbærpuréen er lagd av

  • 100 g jordbær
  • 25 g brun farin
  • 5 g maizena
  • 2 ss vann

Mos alt med stavmikseren. Kok opp og la putre et par minutter. Jeg gjorde det på denne måten for jeg ønsket en tykkere konsistens på den.
Man Kan også bare mose jordbær og brun farin med stavmikser, og bruke dette.

Pynt

  • Jordbær
  • Sitronmelisse

Kaken kan fylles og pyntes med flere bær. Det er smaken som avgjør.

Pavlova - Jordbærkrans

Pavlova - Jordbærkrans

Pavlova - Jordbærkrans

Pavlova - Jordbærkrans

Pavlova - Jordbærkrans

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar