Parmesan og rosmarinbanket kylling
Hovedrett Kakeboka Pasta

Parmesan- og rosmarinbanket kylling

Denne kyllingen så jeg Jamie Oliver lage, og lot meg friste til å prøve. Dette angret jeg ikke på den dagen den stod på bordet, for dette var godt. Anbefales :)

Kyllingen ble servert med spaghetti og hjemmelaget tomatsaus med Portobello.

Til 4 porsjoner brukte jeg

  • 4 kyllingfiléter
  • frisk rosmarin (etter ønske)
  • revet parmesan (etter ønske)
  • salt (etter ønske/behov)
  • pasta basilico (eller annet krydder du liker)
  • 2 ark bakepapir

Jeg la kyllingen (2 filéter av gangen) oppå et bakepapirark og strødde rosmarinblader, revet parmesan, litt salt og krydderet pasta basilico over. Deretter la jeg et bakepapirark over filétene og banket forsiktig. Parmesanen og rosmarinen skal bankes inn i filéten, og den skal bli flat og jevn, men den skal ikke bankes sønder og sammen. Vær forsiktig, men bestemt.

Når du føler at du har banket nok på den ene siden, snur du kyllingfilétene og gjør det samme på andre siden.

Ferdigbanket kylling ble stekt i stekepannen, men den kan sikkert grilles også.

Dette ble servert med spaghetti og en tomatsaus med Portobello. Oppskrift finner du her.

Parmesanbanket kyllingfilet2

Parmesanbanket kyllingfilet1

Neste gang skal jeg bruke mer parmesan :)

Parmesanbanket kyllingfilet

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar