Parmasurret kylling med hjemmelaget tomatsaus og groenn salat med ruccola, spinat, sukkererter, parmesan og ristede pinjekjerner
Hovedrett Kakeboka

Parmasurret kylling med pasta, tomatsaus og grønn salat

I fobindelse med Prior sin lansering av filet av kyllinglår, ble jeg bedt om å lage to oppskrifter til den oppskriftsheftet som kom ut i butikkene i forbindelse med lanseringen.

Når bildene til oppskriftsheftet skulle tas, fikk vi som hadde bidratt med oppskrifter være med. En lærerik og morsom opplevelse som jeg gjerne blir med på flere ganger… :)

 

Det er lurt å lage den grønne salaten først, slik at smakene får satt seg.

Grønn salat

  • 20 gr ruccola
  • 50 gr spinat
  • 50 gr sukkererter
  • 7 gr limejuice (friskpresset)
  • 15 gr ristede pinjekjerner (gjøre selv eller kjøp ferdigristede)
  • 30 gr parmesan i biter

Blandes godt. Jeg synes at salaten smaker best romtemperert.

 

Tomatsausen består av (eget innlegg om denne kan du se her)

  • 20 gr hvitløk
  • 70 gr sjalottløk
  • 20 gr rød chilipepper
  • 15 frø fra chilien
  • 500 gr plommetomater
  • 10 gr basilikum
  • 40 gr tomatpuré
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 5 gr salt
  • 4 – 5 ss olivenolje

Hvitløk, sjalottløk og chili finhakkes. Dette stekes i litt av olivenoljen på middels varme+ i 5 minutter.

Finhakk tomatene og ha dette i en kjele sammen med alle de andre ingrediensene + den stekte hvitløken, sjalotten og chilien. Rør godt, kok opp og la småkoke under lokk i 30 minutter.

 

Til den surra fileten brukte jeg

  • 4 lårfilet av kylling
  • 50 gr Philadelphia ost
  • 40 gr pesto
  • 16 gr parmesan
  • 8 Parmaskinker

 

Kyllingfileten bankes flatere og jevnere.

Bland ost, pesto og parmesan, og smør utover fileten.

Rull fileten sammen og rull deretter skinken rundt. Prøv å dekke fileten godt til, slik at oste-pesto-blandingen ikke renner ut.

Stekes på 200 grader i 25 minutter. La hvile noen minutter

 

Når kyllingen er i ovnen og tomatsausen til koking, koker du pastaen.

 

Servér gjerne med ferskt brød til. Har du god tid, kan man f.eks. lage en luftig focaccia eller mini focaccia.

 

Parmasurret kylling med hjemmelaget tomatsaus og groenn salat med ruccola, spinat, sukkererter, parmesan og ristede pinjekjerner

Parmasurret kylling med hjemmelaget tomatsaus og groenn salat med ruccola, spinat, sukkererter, parmesan og ristede pinjekjerner

Hjemmelaget tomatsaus

Mine bilder.

 

Fotoshoot med Prior - Parmasurret filet kyllinglår

Fotografens bilde.

 

Prior brosjyre 15. september 2014

Oppskriftsheftet.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar