Ovnsbakt eple med romkaramell og yoghurt naturell
Dessert Kakeboka

Ovnsbakte epler med romkaramell og yoghurt naturell

Nok et bidrag til Matbloggsentalen og Tines yoghurtutfordring ble til på kjøkkenet i går. Da det er noe med yoghurt på, og ikke yoghurt med noe i, vet jeg ikke om dette blir et godkjent bidrag, men godt ble det allikevel. Dette ble et bidrag med voksen smak.

 

Til 2 porsjoner trenger du

  • 1 eple (deles i to)
  • sukker (ønsket mengde)
  • kanel (ønsket mengde)
  • avrent yoghurt naturell (ønsket mengde)
  • frø fra 1/4 vaniljestang
  • romkaramell (se oppskrift nedenfor)
  • hakkede mandler til toppen

Femgangsmåte

La yoghurten renne av i ca. 30 minutter. Ha det i et kaffefilter som igjen står i en sil over en bolle. Da renner mye av væsken av, og yoghurten får en tykkere konsistens.

Rør vaniljefrøene inn i den avrente yoghurten. Dette kan gjøres dagen før, slik at vaniljesmaken setter seg.

Del eplet i to, fjern kjernen og  legg delene i en ildfast form. Strø over ønsket mengde sukker og kanel, og bak i ovnen på 200 grader i 20 – 25 min.

 

Romkaramell

  • 25 g brunt sukker
  • 0,25 dl fløte
  • 0,25 dl rom
  • 7 g smør

Bland alt i en liten stekepanne og kok opp under omrøring. La det koke i 4 minutter.

Ovnsbakt eple serveres med yoghurt naturell, romkaramell og hakkede mandler.

 

Ovnsbakt eple med romkaramell og yoghurt naturell

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar