Ovnsbakt frukt

Etter en lang julepause, er det godt å være tilbake i bloggverdenen igjen. Årets første innlegg om mat blir desserten vi hadde på fredag; ovnsbakt frukt.

Jeg hadde besøk av mine kollegaer på hytta i helgen, og hadde i den anledning lyst til å servere ovnsbakte plommer, druer og ferske fiken sammen med is til dessert.

Torsdag ettermiddag dro jeg i forveien for å kjøpe inn alt som trengtes, og for å lage middag til de skulle komme etter. Da jeg ankom Øyer kl. 18.05, møtte jeg en låst dør med informasjon om at de hadde stengt fra kl. 18.00 pga. varetelling. De to andre matbutikkene kunne skilte med veeldig tomme hyller. Innkjøpene fikk vente til neste dag.

Neste morgen viste det seg at jeg var innesnødd. Brøyting ville skje fra 1 til 3 timer. Tålmodigheten måtte fremkalles, og etter tre timer (kl. 13.30) ringte jeg igjen. Da brøytemannen hørte min frustrasjon etter å ha informert meg om at det fortsatt ville drøye noen timer, sa han at han skulle komme opp med en gang. 🙂

Stresset kom jeg inn i butikken, og nivået sank ikke akkurat, da jeg innså at de ikke hadde fått påfyll i alle avdelingene enda…

Desserten ble derfor ikke helt som planlagt, men den bestod til slutt av

  • 20 druer
  • 2 bananer
  • 2 pærer
  • 1 mango
  • 2 beger blåbær
  • 1 beger bringebær
  • et par tre skvis med honning over frukten

Dette ble bakt i ovnen på 200 grader i 17 minutter, og deretter servert med vaniljeis og toppet med hjemmelaget eggelikør. Mmmm 🙂

Dette kan også  bli godt med å strø over litt brunt sukker og toppe det med litt rom før det settes i ovnen, istedetfor honning.

 

Ovnsbakt frukt

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk