Ostesmorbrod med kantarell og plomme3
Forrett Hovedrett Kakeboka

Ostesmørbrød med kantarell og plomme

Skulle ønske jeg hadde plass til mer…

Dette ostesmørbrødet måtte jeg lage etter å ha sett en reklame for alle de nye smakene på snøfrisk. Kantarell var den smaken som fikk være med meg hjem fra butikken, sammen med kantareller og plommer.

Da vi bare er to stykker hjemme i høstferien, og eldstemann godt kunne spise rester fra dagen før enn et ostesmørbrød med sopp (ikke alle som liker det), lagde jeg bare ett ostesmørbrød til meg.

Til dette brukte jeg

  • 1 skive speltbrød (delt i to)
  • Snøfrisk med kantarellsmak (mengde etter ønske)
  • 50 g sjalottløk (hakket med stavmikser)
  • 80 g kantarell (i biter)
  • litt frisk timian
  • 1 stor ss smør
  • 3 plommer (1 stor og 2 små)
  • 1 ss brunt sukker

Brødskiven ble delt i to og påsmurt snøfrisk. Dette ble så stekt i ovnen på 200 grader varmluft i 6 minutter.

Løk, kantarell og timian ble stekt i smøret til det ble gyldent.

Plommene surret sammen med sukkeret i en stekepanne på middels varme i ca. 10 minutter. Jeg brukte 1 stor og 2 små. Den store var gul og rød, og disse kjøpte jeg kilovis, mens de små var røde og i en pakke. Jeg må innrømme at hvis jeg ikke tenkt på bilde jeg skulle ta av maten etterpå, hadde jeg klart meg med to av de jeg kjøpte kilovis, men jeg ønsket litt farge på bildet :)

Serveres med timian og salat.

Jeg spiste dem som hovedrett, med disse kan brukes som forrett eller som kveldsmat. Du bestemmer.

Ostesmorbrod med kantarell og plomme3

Ostesmorbrod med kantarell og plomme4

Ostesmorbrod med kantarell og plomme5

Ostesmorbrod med kantarell og plomme2

Ostesmorbrod med kantarell og plomme

Kantareller

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar