OsteOreoKake

… eller OreoOsteKake om du vil.

For noen uker siden bakte jeg et par kaker til en venninnes datters konfirmasjon. Kakene var Cake Pops (oppskrift finner du her) og ostekake med Oreo.

Det jeg lager, smaker jeg på før jeg skriver om det på bloggen. Men, da det ville se litt dumt ut å levere en «åpnet» kake til konfirmasjonen, smakte jeg ikke på denne kaken. Uten å vite hvordan kaken smaker, føler jeg det er litt risikabelt å legge ut oppskriften, så dette innlegget må anses som et tips for hva man kan gjøre med Oreo.

Når det er sagt, fikk jeg veldig gode tilbakemeldinger på kaken 🙂

Kaken bestod av tre deler; sjokolademousse-bunn, ostemasse med Oreo i biter som var stekt i ovnen toppet med krem samt sjokolademousse og til slutt pyntet med Oreo. Kaken er med andre ord satt sammen av bunnen fra denne kaken og ostemassen fra denne kaken.

Bunnen til denne OsteOreoKaken i en 24 cm kakeform ble lagd av

  • 370 gr pulverisert Oreo uten krem (skrap av kremen)
  • 1 pk sjokolademousse (lys Toro)
  • 3 dl lettmelk
  • 50 gr revet mørk sjokolade 70%

Pulveriser Oreo med stavmikseren og riv sjokoladen. Bruk melken til å lage sjokolademousse etter anvisning på pakken. Alt blandes godt.

Sett ringen (bare ringen uten bunnen) til en 24 cm kakeform på kakefatet du skal bruke. Hell sjokolademoussebunnen i formen og sett kaldt.

Ostemassen ble lagd av

  • 4 egg
  • 150 gr sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 600 gr kremost naturell (jeg brukte Tine Kremost til baking)
  • 200 Oreo i biter (denne gangen med kremen)

Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket godt, før jeg tilsatte kremosten. Jeg fordelte Oreo-kjeksen inn i ostemassen etter at jeg hadde den i formen.

Massen ble stekt i ovnen på 130 grader i 50 minutter. Den kunne nok ha tilbrakt litt kortere tid i ovnen…

Denne delen ble lagt i fryseren etter at den var avkjølt. Jeg gjør dette fordi den er lettere å få ut av formen.

Bunnen og ostemassen ble laget dagen i forveien for «montering».

Den frosne ostemassen med Oreo-kjeks var lett å montere på bunnen.

Toppen bestod av

  • Toro sjokolademousse
  • Krem
  • Oreo

Hvor mye av hver avgjør du selv 🙂

Av og til mens jeg holder på med disse kakene, slår det meg at det enkle ofte kan være det beste, men jeg kommer fram til at det ikke vil være like morsomt 🙂

 

OsteOreokake

Siden bunnen står i kjøleskapet til avkjøling, og ostekaken i fryseren, må man ha to former i 24 cm. Man kan også bruke 26 cm på bunnen og 24 på ostemassen. Da blir bunnen litt større, men kanten som stikker ut, kan jo brukes til pynt. Kanskje til å sette kjeks på, rundt hele kaken, eller jordbær…

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk