Ostemousse - ostekake porsjonskake - Oppskrift - Idéfull Toves matglede - Tove Holter
Dessert Kokeboka

Ostemousse – porsjonsdessert

Ostemoussen jeg lagde til makronene her om dagen, kan også brukes som dessert servert på andre måter.

Ostekake i glass med kjeks og bær, er det nok ikke mange som sier nei takk til.

En annen variant, er å servere mousse på tallerken, med bærsaus, friske bær og annet ønsket tilbehør. Lag f.eks. fin dekor med saus (bær eller sjokolade) på tallerknene, ha litt mousse på dette (f.eks. noen fine topper) toppet/pyntet med litt bær og annet kos.

Oppskrift på ostemousse 6 – 8 porsjoner (kommer an på størrelsen)

  • 2,5 plater gelatin (ca. 4 g)
  • 300 g Philadelphia naturell (ikke light)
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g Creme fraiche (ikke lett)
  • 70 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • ca, 3 ss kokvarmt vann til å smelte gelatinen med

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Pisk Philadelphia, kremfløte, Creme fraiche, sukker og vaniljesukker.
Før kremen begynner å tykne, og mens kjøkkenmaskinen fortsatt går = Klem av vannet av gelatinen og rør den ut i kokvarmt vann.
Når kremen begynner å tykne piskes den smeltede gelatinen inn i kremen. Hell gjerne i en tynn stråle.

Settes kaldt til det stivner.
Jeg hadde kremen i en sprøytepose med ønsket tip med en gang, sånn at den ville vere klar for dessertlaging når jeg ønsket det.

Ostemousse - ostekake porsjonskake - Oppskrift - Idéfull Toves matglede - Tove Holter

Ostemousse - ostekake porsjonskake - Oppskrift - Idéfull Toves matglede - Tove Holter

Ostemousse - ostekake porsjonskake - Oppskrift - Idéfull Toves matglede - Tove Holter

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar