Ostekake med oreobunn

Ostekake med oreobunn – årets Halloween-kake her på bloggen.

Selv om det ikke feires Halloweeen her i huset, synes jeg det er morsomt å finne på nye og gode kaker eller annet spiselig til denne dagen. I år har jeg lagd en ostekake med oreobunn pyntet med spindelvev på toppen og en bringebærsaus som blodig effekt. Jeg hadde også bringebær inni kaka.

Jeg lagde ikke en så stor kake. Formen jeg brukte var 15 cm i diameter.

Oreobunnen til denne ostekaken med spindelvev og blodig bringebærsaus er laget av

  • 1 pk mørk kjeks – eks. Oreo
  • 30 g malte mandler
  • 50 g smeltet smør
  • 1 klype salt (kan droppes)

Smelt smøret med saltet oppi.
Pulveriser kjeksene med stavmikser. Bland deretter dette med malte mandler og det smeltede smøret.
Før dette trykkes utover i formen og oppover langs kanten på innsiden, er det lurt å kle den med bakepapir i  bunnen og gjerne stiv plast langs sidene. Dette bør gå litt over kanten på formen, for fyll og bunn fyller formen.

Ostekaken er laget av

  • 3 plater gelatin
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g romtemperert Philadelphia
  • 50 g creme fraiche
  • 2 – 3 ss kokvarmt vann
  • Bringebær til å ha inni kaken om du skulle ønske det

Legg gelatinen I bløt.

Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker.

Pisk Philadelphia med creme fraiche. Klem vannet av gelatinen, rør den ut med 2 – 3 spiseskjeer kokvarmt vann. Pisk inn gelatinvannet i oste-creme-fraicheblandingen og bland dette deretter med den stivpiskede kremfløten.

Has i kjeksbunnen som venter, fordel ev. bringebær i ostemassen og sett kaldt.

Sjokolade til spindelvevet på toppen av ostekaken med oreobunn

  • 50 g 70% kokesjokolade for mørkest mulig spindelvev

Smelt sjokoladen over vannbad.

Has i en sprøytepose. Klipp et lite hull på tuppen av posen. Lag en spiral på toppen av kaken, hvor du begynner på midten og jobber deg utover.

Bruk en kniv el. noe annet tynt og spisst for å lage spindelvev-effekten. Dra kniven fra midten av spiralen og ut mot kanten av kaken. Gjenta til du er fornøyd med spindelvevet ditt.

Jeg hadde bare lys sjokolade (noen hadde spist opp 70% som var kjøpt inn til formålet), så jeg valgte å tilsette svart konditorfarge for å få den mørkere. Som du ser av bildene, ble hullet i posen litt for stort, og det fløt litt mer utover enn jeg ønsket. Men, nå ble den sånn denne gangen. Anbefaler derfor å klippe litt for lite først enn litt for mye.

Bringebærsaus
  • Bringebær
  • Sukker eller melis

Jeg kokte opp bringebær og sukker. Deretter silte jeg massen for å fjerne frøene. Avkjøles. Hvor mye sukker, avhenger av hvor søt du ønsker sausen.

 

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk