Ostekake med jordbærsaus

Bakt ostekake med jordbærsaus – den beste ostekaken hittil, ifølge mannen i huset. Terningkast 6!

Grunnen til at han synes det, er at ostekaken med jordbærsaus var veldig luftig og mindre tørr i kantene enn tidligere utgaver av denne samme ostekaken.
Når jeg sier tørr i kantene, mener jeg at den ikke er like fløyelsmyk og kremete som den er i midten. Kjekstørr bunn, kan gjøres noe med. 

Mitt ønske er å kunne få til en ostekake som er lik både i midten og rundt kantene, og det er også grunnen til at jeg ønsket å prøve med vanndamp i ovnen under steking. 

Denne ostekaken fikk altså terningkast 6, og dampingen skal heretter innføres under ostekakesteking for et mye bedre og fløyelsmyk resultat.

Denne ostekaken med jorbærsaus er laget i en 22 cm form. Formen jeg vanligvis bruker er Bake it Easy – kakefat og springform i ett. Veldig lettvint.

Bunnen til ostekaken med jordbærsaus er laget av

  • 200 g Digestive kjeks
  • 30 g brun farin
  • 30 g smeltet smør
  • 70 g Philadelphia naturell

Pulveriser kjeksen med stavmikser. Smelt smøret. Kna alle ingrediensene sammen, og trykk deigen ut i en bakepapirkledd form; bunnen og litt oppover kantene. Bruker du en form som meg, dekker du bare til kantene med bakepapir.

Bunnen stekes på 180 grader i 10 minutter.

Ostemassen til denne ostekaken er laget av

  • 600 g Philadelphia naturell
  • 200 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 400 g creme fraiche lett
  • 2 egg

Pisk Philadelphia, sukker og vaniljesukker godt. Pisk så inn Creme Fraiche. Til slutt piskes ett og ett egg inn i ostemassen.

Helles oppi den forstekte bunnen. Stek/damp kaken midt i ovnen på 170 grader i ca. 50 minutter. Jeg hadde en liter vann i langpanna og satte den nederst i ovnen.

Kaken skal være dissete når den tas ut av ovnen. Den stivner når den blir kald.

Avkjøles og serveres med jordbærsaus og mer bær om ønskelig.

Jordbærsausen til denne ostekaken er laget av

  • 400 g jordbær (jeg brukte frosne)
  • 60 g sukker (smak til hvor mye du ønsker å bruke)

Kok jordbær og sukker opp og la det putre til sukkeret smelter. Mos til slutt med stavmikser. Ferdig.

Ostekaken toppes med avkjølt jordbærsaus og nytes med øynene lukket! Nam!

Er du glad i bringebær og ikke har lyst til å prøve deg på en ostekake med gelatin, kan jeg anbefale et forsøk på denne herligheten.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk