fbpx
Ostekake med gelelokk - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter
Kakeboka Ostekake

Ostekake med gelelokk

Ostekake med gelelokk og en genial kakebunn med marsipan. Dette var en god idé! Ostekaken ble plutselig enkel å flytte fra formen og over på kakefatet. At jeg ikke har tenkt på dette før.

Nok en bursdag i familien skulle feires, og i den anledning ble jeg spurt om jeg kunne bake en ostekake og ha med. Så lenge det innebærer at jeg kan få en ny kakeoppskrift på bloggen, er jeg ikke vanskelig å be om dette.

Av alle de mange oppskriftene på ostekake du kan finne her inne hos meg, har det fortsatt ikke vært den vanlige typen – ostekake med gelelokk – helt til nå. Nå finner du også den vanlige med gelelokk her hos meg.

Du finner også en kortfilm av kaken på min Youtube-kanal.

Bunnen til ostekaken med gelelokk er laget av

  • 250 g knust kjeks – Digestive
  • 100 g smeltet smør
  • 150 g revet marsipan – det kan lønne seg å ha den i kjøleskapet før du lar den møte rivjernet

Knus/pulveriser kjeksen med stavmikseren, smelt smøret og bland dette med kjeksen. Riv marsipanen og bland inn denne til slutt.

Fordel dette i en kakeform str. 26 cm i diameter som er kledd med bakepapir i bunnen og stiv plast langs kanten. Plasten bør være høyere enn formen, dette for at det skal være enklere å få kaken ut av formen og å forhindre at geleen renner over kanten.

Settes kaldt mens ostemassen lages.

Ostemassen er laget av

  • 600 g Philadelphia
  • 3 dl kremfløte
  • 1 boks Creme Fraiche
  • 150 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl vann (2 dl)
  • 1 pk sitrongele
  • 2 plater gelatin (4 plater)

Kaken på bildet er laget med 1,5 dl vann og 2 plater gelatin i tillegg til sitrongeleen. Det går fint, men for ekstra stivelse har jeg skrevet tallene i parentes. Dette er lurt å bruke for å unngå at kaken blir «bløt» om den skal stå framme en stund.

Legg gelatinplatene i bløt etter anvisning på pakken. Kok opp 1,5 dl vann og bland inn gelepulveret. Når dette er oppløst, klemmer du av vannet på gelatinen og rører den inn i sitrongelevannet. Ha resten av vannet oppi blandingen – 0,5 dl kaldt vann.

Når blandingen ikke er kokvarm lenger, pisker du sammen Philadelphia, kremfløte, Creme Fraiche, sukker og vaniljesukker. Når dette blir en tykk og fyldig masse, pisker du inn sitrongelatingelevannet som fortsatt er flytende. Fordeles oppå kakebunn og settes kaldt til det stivner.

Gelelokket er laget av

  • 1 pk. gele med jordbærsmak
Kaken er pyntet med
  • Jordbær

Jeg lagde kaken dagen før den skulle nytes.

Ostekake med gelelokk - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar