fbpx
Ostekake formet som jordbaer
Dessert Kake Kakeboka Kos

Ostekake formet som et jordbær

På nyttårsbordet i regi av Matbloggsentralen.no, ble det demonstrert og lagd mye godt.

En spennende ting, som jeg bestemte meg for at jeg bare måtte prøve, var ostekake formet som et jordbær, og dyppet i gele (kappagel). Jeg bestilte kappagel på nettet, og da var det bare å vente på riktig anledning.

Anledningen bøy seg den helgen vi arrangerte en takkemiddag for noen av de som hjalp oss når vi bygde hytta.

Da jeg liker ostekaken jeg pleier å lage veldig godt, bestemte jeg meg for å prøve å bruke den ostemassen, og ikke den som vi fikk i oppskriftsheftet på nyttårsbordet.

Siden “bærene” skal fryses, må de lages senest en dag eller to i forveien.

Til ca. 20 “jordbær” brukte jeg

  • 2 egg
  • 100 gr sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 300 gr philadelphiaost
  • 2 plater gelatin (kan sikkert bruke 3 plater neste gang)
  • 2 ss kokvarmt vann

Mens gelatinen lå til bløtgjøring, ble egg, sukker, vaniljesukker og philadelphiaost kjørt på middels styrke med kjøkkenmaskinen i noen minutter.

Etter å ha ligget i bløtt i ca. 15 minutter, klemte jeg ut vannet av gelatinen, hadde den i en kopp og tilsatte 2 ss kokvarmt vann. Rør godt.

Når dette var gjort, hadde jeg litt og litt av gelatinen i ostemassen mens kjøkkenmaskinen fortsatt gikk.

For å få til formen av jordbæret, brukte jeg hjørnet av en brødpose. Jeg brukte en spiseskje, og hadde litt ostemasse i hjørnet. Deretter surret jeg posen slik jeg viser på bildene nedenfor, og brettet resten av posen tilbake over “bæret”.

Det var to ting jeg tenkte på mens jeg lagde disse, og det var å prøve å få til nesten lik størrelse på “bærene”, samt at de skal dyppes i puré som skal stivne. De kan ikke være altfor store når de skal dyppes.

Jeg klippet av halvparten av posene slik at det ikke ville være så mye plast i veien.

Selvfølgelig kunne jeg ha kjøpt mindre poser enn brødposer, men det var disse jeg hadde for hånden, og jeg valgte derfor å bruke dem.

“Bærene” ble så lagt i plastbokser for å fryses.

Det er alltid spennende å prøve noe nytt, og da jeg aldri hadde brukt kappagel før, var jeg glad jeg endte opp med noen flere “bær” enn de jeg trengte, slik at jeg kunne prøve meg litt fram med kappagelen.

Siden ostekaken er formet som et jordbær, ville jeg at geleen rundt også skulle smake som det.

Geleen/puréen ble derfor lagd av

  • 500 gr Jordbær (most til puré i blender)
  • 6 ss sukker
  • 6 gr Kappagel (3 små poser med 2 gr i hver)
  • Litt rød konditorfarge (wilton)

Jordbær, sukker og konditorfarge ble kjørt i blender. Deretter hadde jeg puréen i en kjele og tilsatte kappagel. Puréen ble kokt opp under omrøring.

For at jeg skulle klare å få dyppet hele “bæret” i puréen, helte jeg den over i et glass (som tåler varm væske).

Jeg dyppet det frosne bæret nedi, og jeg brukte en “kakestikker” (den som jeg sjekker om kaken er stekt med) av tynt metall til å holde bæret. Denne stakk jeg inn i toppen av “bæret” og dyppet det nedi.

Jeg lot det ferdigdyppede bæret ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering.

Det som er så morsomt med å bruke kappagel, er at den stivner så godt som med en gang du løfter bæret opp av puréen. Det ble litt mye snakk om puré og gele om hverandre, men det er altså puréen som blir til å gele på “jordbæret”.

Som stilk brukte jeg sitronmelisse.

Dette var morsomt å prøve, og ikke minst; Veldig godt.

Ostekake formet som jordbær

Ostekake formet som jordbær

Ostekake formet som jordbær

Ostekake formet som jordbær

Ostekake formet som jordbær

Ostekake formet som jordbær

På en snurr…

Ostekake formet som jordbær

Brett posen tilbake over “bæret”. Da ligger det stødig og du unngår at posen snurrer seg opp igjen.

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

10 kommentarer

  • Reply
    Elin
    7. mars 2014 at 09:51

    Sååå fine Tove! Også så gode de ser ut. Nam!

    • Reply
      Tove
      9. mars 2014 at 21:31

      Takk, Elin :)

  • Reply
    May Hilde
    7. mars 2014 at 15:09

    Hvor bestilte du kappagel? :-)

    • Reply
      Tove
      9. mars 2014 at 21:36

      Jeg bestilte den på sousvidenorge.no, May Hilde. :)
      De har butikk i Mathallen i Oslo, så den kan også kjøpes der for den som har mulighet til det.

  • Reply
    Ina
    22. april 2014 at 20:16

    Skal de serveres med en gang eller tines litt først?

    • Reply
      Tove
      23. april 2014 at 07:22

      De bør få litt tid på seg. Jeg lot dem ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før jeg serverte dem.

  • Reply
    May Hilde
    22. april 2014 at 21:27

    Bruker du ferske bær, eller går det med frosne? Har fått tak i kappegel nå, så blir ikke lenge til jeg prøver selv! :-D

    • Reply
      Tove
      23. april 2014 at 07:21

      Jeg bruker ferske bær. Lykke til :)

  • Reply
    Karen
    7. mai 2018 at 20:45

    sousvidenorge.no er lagt ned. Veit du andre som fører kappagel?

    • Reply
      Tove
      12. mai 2018 at 10:21

      Det tror jeg du må bestille på nett.

    legg igjen en kommentar