Fars favoritt
Dessert Kake Kakeboka Kos

Ostekake – Fars Favoritt

Inspirert av Tines ostekakekonkurranse og deres nye oster, samt Freia og Norsk Ukeblads sjokoladekonkurranse stod denne kaken ferdig på husets kjøkkenbenk i dag.

Bunnen lagde jeg av

  • 15 Kornmo (knuses)
  • 100 gr sukker
  • 1/2 ts kanel
  • 300 gr Tine kremost til baking vanilje

Bland kjeks, sukker og kanel sammen først, og tilsett tilslutt i osten. Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir, før du har i kjeksblandingen. Dette gjør det enklere å få kaken ut av formen. Vanligvis lages bunnen av kjeks og smeltet smør, men dette har jeg aldri hatt sansen for. Derfor testet jeg ut hvordan det ble ved å bytte ut smør med ost. Dette ble, etter min mening, vellykket, og jeg kommer til å fortsette med det.

Ostekake - fars favoritt

 

Ostemassen ble lagd i to varianter

  • 3 egg
  • 400 gr Tine kremost til baking naturell
  • 100 gr sukker
  • 3 ts vaniljesukker

og

  • 2 egg
  • 300 gr Tine kremost til baking vanilje
  • 1 plate smeltet hvit Freia sjokolade
  • 50 gr sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Ha først den “naturelle” ostemassen over kjeksblandingen/bunnen. Ha deretter i ostemassen lagd med vaniljeost og hvit sjokolade. Hell denne i midten (se bilde).

Stekes på 140 grader i 50 minutter. Avkjøles og settes så i fryseren. Dette for å få kaken hel ut av formen.

Kaken tas opp endel timer før den skal brukes, slik at den rekker å tine. Ta den ut av kakeformen, og sett den på et kakefat med en gang, før den settes i kjøleskapet for tining.

 

Ostekake - fars favoritt

 

Kaken toppes med hvit sjokolademousse som du lager av

  •  300 gr Freia hvit sjokolade (smeltet)
  • 3 egg
  • 3 dl kremfløte

Smelt sjokoladen. Ha deretter i ett egg, og rør godt. Så har du i en og en eggeplomme, og rør godt. Nå skal du ha fått en seig sjokolade-egge-blanding.

Visp 2 eggehvitter stive. Fløten piskes stiv og blandes så med den piskede eggehvitten. Bland alt til slutt.

Sett kakeformringen rundt ostekaken, og ha deretter sjokolademoussen oppå ostekaken. Settes kaldt i fem timer. Pynt deretter kaken etter ønske.

 

Ostekake - fars favoritt

Ostekake - fars favoritt

 

Jeg pyntet kaken med jordbær og bjørnebær i mørk sjokoladeskål, samt et gitterlokk av mørk sjokolade.

Skålene lagde jeg av ballonger dyppet i smeltet sjokolade. Dette tipset så jeg på et av programmene på TLC.

Ostekake - fars favoritt

Jeg la en kakeformbunn under et bakepapir, og brukte den som mal når jeg lagde gitterlokket av den smeltede sjokoladen.

Ostekake - fars favoritt

Ostekake - fars favoritt

Ostekake - fars favoritt

Ostekake - fars favoritt

Ostekake - fars favoritt

Konklusjon: Selv om noen mente dette var en mektig kake (ja, jeg er enig med dem), så forsynte de seg to ganger. Det er et positivt tegn :)

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Trine
    14. oktober 2012 at 13:52

    Latterlig god kake. Beste jeg har smakt hittil. Tror jeg må herme :)

    • Reply
      Tove
      14. oktober 2012 at 20:04

      Herm i vei, Trine. Fint at du kom i godt humør av den :)

    legg igjen en kommentar