Oreokake
Dessert I fokus Kake Kakeboka Kos Lesernes VG

Oreokake

Får jeg Oreokake fra Deli de Luca, blir jeg veldig glad. Denne synes jeg er fantastisk god. Mektig, men god :)

Jeg hadde aldri trodd at det gikk an å lage en like god kake selv, og etter å ha smakt på andre kaker (hjemmelagde), mener jeg fortsatt at jeg ikke vil klare å finne en kake som vil slå denne.

Men, selv om jeg ikke har tro på at jeg klarer å lage en som vil slå denne, vil det ikke hindre meg i å prøve å få det til.

Eldstemann har også falt for denne kaken, og når han nå fylte år her om dagen, håpet han at jeg ville bake både Oreokake og gulrotkake til ham. Dette bursdagsønsket måtte jo mor selvfølgelig oppfylle.

Jeg fikk en gang en oppskrift på Oreokake, men da den ikke er å finne lenger, ble jeg nødt til å søke litt på nettet for å finne litt inspirasjon. På Trines matblogg, fant jeg en oppskrift som var ganske lik, i hvert fall utfra det jeg kan huske.

Jeg bakte tre kaker til ovennevnte bursdag, og jeg fant ut at hvis man bruker en mindre kakeform til kakene, vil ikke gjestene få dårlig samvittighet fordi de ikke spiser så mye (det ser i hvert fall ikke sånn ut med store kaker), og man selv slipper å sitte igjen med så mye rester når dagen er over. :)

Da jeg brukte ringen til en kakeform som var 20 cm i diameter, måtte oppskriften gjøres om på, og denne kaken bestod av…

Bunnen

  • 200 gr knuste Oreo (uten fyll)
  • 50 gr revet mørk sjokolade (70%)
  • 1/2 pose Toro sjokolademousse (lys type) Følg anvisning på pakken
  • 1,5 dl lettmelk

Jeg lagde sjokolademoussen først av 39 gr pulver sammen med 1 1/2 dl lettmelk. Kjeksen ble pulverisert med stavmikseren, og deretter blandet jeg kjeks og sjokolade med moussen.

Kakeformringen ble satt på et kakefat, slik at kakefatet utgjorde bunnen av formen (skjønner?). Deretter hadde jeg dette i bunnen av «kakeformen», for deretter å sette det kaldt mens jeg lagde ostekremen.

Ostekrem

  • 150 gr Mascarpone (du kan også bruke Philadelphia eller Tine kremost naturell)
  • 100 gr melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl Condito Whipping (vegetabilsk) (du kan også bruke kremfløte)
  • 120 gr Oreo i biter (med fyll)

Mascarpone, melis og vaniljesukker ble pisket først. Deretter pisket jeg Condito Whippingen stiv, for så å blande disse to. Til slutt rørte jeg forsiktig inn  bitene med Oreo.

Jeg fordelte ostekremen oppå bunnen og satte formen tilbake i kjøleskapet.

Sjokolademousse

  • 1/2 pakke Toro sjokolademousse (resten av pakken)
  • 1,5 dl lettmelk
  • 100 gr Oreo i biter (med fyll)

Jeg lagde moussen og fordelte den oppå ostekremen, for deretter å putte bitene av Oreo i moussen. Kaken havnet igjen i kjøleskapet i påvente av toppingen.

Etter påfyll av moussen ble formen fylt opp helt til randen, men det er alltids litt plass igjen på toppen, både i kakeformer og i mager :) Spesielt til noe godt.

Toppen og pynt

  • 1 dl stivpisket Condito Whipping (vegetabilsk) (du kan også bruke kremfløte)
  • 1 ss sukker
  • Oreo etter ønske til pynt

Stivpisk Whipping med sukkeret. Fordel oppå kaken og pynt med Oreo. Hele eller biter, små eller store… Du bestemmer :)

Jeg bruker Condito Whipping fordi den er hvitere enn kremfløten, og fordi jeg synes den holder fasongen (hvis man kan si at en krem har fasong :)) bedre.

Det er flere som lurer på om man kan bruke andre ingredienser enn mascarpone eller whipping. Det kan du. Du kan bytte ut mascarpone med enten Philadelphia eller Tine kremost naturell, og whipping med kremfløte.

Jeg lagde kaken dagen i forveien.

Oreokake

Oreokake2

Hadde ringen til kakeformen latt seg åpne helt, hadde man sluppet å dra med seg ostekremen oppover siden på kaken når den skal fjernes. Med det ville man fått et «renere» resultat. Noen som vet om en sånn kakeform finnes?

Andre kaker og søte saker jeg har lagd med Oreo i

Mini Oreokake

OreoMousseKake

Oreoboller

OreoDrøm

 

Kaken havnet på trykk i Lesernes VG samme dag som den ble lagt ut på bloggen.

 

Lesernes VG

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

46 kommentarer

  • Reply
    Anonym
    16. august 2013 at 14:38

    Legg et lag med halvstiv plast på innsiden av kakeringen, så kan du ta av ringen først og deretter plukke av plasten. Da slipper du å dra ostekremen med opp når du tar av ringen.

    • Reply
      Tove
      16. august 2013 at 14:46

      En supergod ide. Tusen takk :)

  • Reply
    Magne D. Antonsen
    16. august 2013 at 16:04

    Bra!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til https://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    • Reply
      Tove
      16. august 2013 at 17:31

      Tusen takk, Magne. Morsomt :)

  • Reply
    Rita
    16. august 2013 at 18:21

    Hvor får man kjøpt condito whipping?

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 17:51

      Hei Rita.
      Jeg kjøper Condito Whipping på Meny. Du kan også bruke kremfløte. :)

  • Reply
    Linda
    16. august 2013 at 19:35

    Hvor får du kjøpt condito whipping??

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 17:52

      Hei Linda.
      Jeg kjøper Condito Whipping på Meny. Du kan også bruke kremfløte. :)

  • Reply
    Mari
    16. august 2013 at 21:59

    Hei, denne kaken så kjempe god ut! :) Hvor kan man få tak i condito whipping?

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 17:52

      Takk for det, Mari. :)
      Jeg kjøper Condito Whipping på Meny. Du kan også bruke kremfløte.

  • Reply
    Christin
    16. august 2013 at 22:36

    Har selv prøvd Oreo-kake og er enig at det er noe av den mest smaksrike kaken jeg har smakt. Lett å lage, men tar litt tid.

    Hvor kjøper man Mascarpone og Condito Whipping?

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 17:55

      Hei Christin.
      Jeg handler mest på Meny, og der kjøper jeg begge deler, men jeg er ganske sikker på at du får kjøpt Mascarpone i mange andre matbutikker også. Finner du det ikke, kan du bruke en annen naturell kremost i stedet for Mascarpone, og kremfløte i stedet for Whipping :)

  • Reply
    Carina Marie
    17. august 2013 at 00:05

    Åh, nå fikk jeg lyst på oreokake! :) Den versjonen av bunn hørtes kjempesmart ut! Min versjon blir alltid for hard, men denne er vel nødt for å være relativt myk? :D

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 17:56

      Ja, denne bunnen er mykere enn den med smør. Jeg er ikke så fan av bare Oreo blandet med smør i bunnen, og derfor prøvde jeg å bruke mousse i bunnen også. Et vellykket forsøk som jeg kommer til å fortsette med :)

  • Reply
    Anonym
    17. august 2013 at 01:02

    Jeg bruker «Bake-it-easy» form fra Porsgrund. Da får man kake fiks ferdig på fat! Kan også brukes til kaker som stekes i ovnen. Love it!;o)

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 17:59

      Ja, jeg er enig i at den er smart, men den jeg har er enda strammere i ringen enn den vanlige formen min, og blir dermed vanskeligere å få av uten å dra med seg bunn, krem og mousse oppover. Takk for tips :)

  • Reply
    Karina
    17. august 2013 at 12:41

    Funker fint med bakepapir inne i kakeringen også:)

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 18:05

      Supert, Karina. Takk for godt tips :)

  • Reply
    Baerum
    17. august 2013 at 22:17

    Skal prøve denne. Annen verson enn min, men høres god ut.

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 18:06

      Lykke til :)

  • Reply
    Irene
    18. august 2013 at 11:53

    Hei Tove! Synd det er søndag ;) -hvertfall syns gutta mine det! Jeg lurer på bunnen, du skriver: «Kjeksen ble pulverisert med stavmikseren, og deretter blandet jeg kjeks og sjokolade før jeg til slutt blandet dette inn i sjokolademoussen. Jeg brukte 39 gr av pulveret sammen med 1 1/2 dl lettmelk.»
    Spørsmålet er; tørr eller utblandet sjokolademousse? Mulig jeg virker litt blond – men må jo spørre??
    Mvh Irene

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 18:08

      Ha, ha :) Her kunne jeg sikkert ha ordlagt meg annerledes. Endrer det nå. Takk for at du sier ifra. :)
      Jeg lagde moussen først med pulver og melk, og blandet så inn kjeksen og sjokoladen.

  • Reply
    camillaingrid
    18. august 2013 at 11:53

    Denne hørtes super god ut! Jeg har selv en god oreo oppskrift, men denne var litt annerledes. Bunnen min inneholder blannet bare kjeks og smør. Tror denne må prøves! jeg har foresten ett suverent fat til oreo(ostekaker. Der ringen sitter fast i fatet, også tar du den bare opp som en vanlig springform når kakene har stivna :) Men egner seg best til denne typer kaker, for de har en tendens til å lekke når jeg har stekt «rørekaker» ;)

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 18:14

      Hei Camilla.
      Jeg er ikke så fan av bare Oreo blandet med smør i bunnen, og derfor prøvde jeg å bruke mousse i bunnen også. Et vellykket forsøk som jeg kommer til å fortsette med :)
      Takk for tips om kakefat :)

  • Reply
    Renate
    18. august 2013 at 12:19

    Lekue har en silikon form som kan åpnes helt, du kan blant annet få kjøpt den på Tilbords.

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 18:15

      Supert, Renate. Takk for godt tips :)

  • Reply
    Karoline
    18. august 2013 at 15:51

    Hei! For oss litt mer uinnvidde i bakeverden – hva er condito whipping og mascarpone, og hvor kjøpes dette?

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 18:19

      Hei Karoline
      Jeg handler mest på Meny, og der kjøper jeg begge deler, men jeg er ganske sikker på at du får kjøpt Mascarpone i mange andre matbutikker også. Finner du det ikke, kan du bruke en annen naturell kremost i stedet for Mascarpone, og kremfløte i stedet for Whipping :)
      Condito Whipping er et vegetabilsk alternativ til fløte, og du finner mer info om dette her https://www.marexim.no/Default.aspx?ID=133.
      Mascarpone er en mild kremet friskost, og her finner du mer info om den https://no.wikipedia.org/wiki/Mascarpone.

  • Reply
    Rune
    18. august 2013 at 16:58

    Ingrediensen Mascarpone kan uten problem byttes ut med Philadelphia eller tine naturell -kremost. Og Condito whipping kan byttes med kremfløte.

    Mange nordmenn bor på små steder der lokalbutikken ikke har disse ingrediensene i vareutvalget, men man kan altså lage nydelig oreokake likevel… det finnes mange oppskrifter på nett som beskriver dette.

    Jeg har aldri opplevd at oreokaka ikke har forsvunnet i en fei, den er en sikker vinner.

    Lykke til :)

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 18:22

      Takk, Rune.
      Ja, det er mange gode varianter av denne kaken, og siden den er så populær, er det kanskje ikke så rart :)

  • Reply
    Julia
    18. august 2013 at 19:49

    Hei! Hvordan kan jeg gjøre om oppskrifta slik at den passer til en 24cm form?

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 20:17

      Hei Julia.
      Etter å ha målt litt, har jeg kommet fram til at jeg ville ha delt mengde ingrediens med 2, for så å gange med 3. Jeg mener du vil få riktig mengde da. :)
      Eks. 100 gr melis blir 150 gr. osv.

  • Reply
    Julia
    18. august 2013 at 20:22

    Ok, takk for svaret! Kan jeg gjøre det samme når jeg skal lage ostekake med blåbærkompott? Jeg bruker vanligvis en 24 cm form.

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 20:24

      Ja, det vil jeg tro :)

  • Reply
    Kari-Ann
    19. august 2013 at 17:16

    Sett kakeformringen direkte på kakefatet og lag kaken sånn, så er det bare å ta av formen/ringen når den er stivnet :)

    • Reply
      Tove
      19. august 2013 at 21:56

      Hei Kari-Ann.
      Ja, jeg pleier også å gjøre det på den måten, men det kom kanskje ikke så godt fram i teksten. «Problemet» mitt var å få ringen av kaken uten å dra med meg kremen oppover sidene. Dette har jeg fått noen gode tips på nå, og som du kan lese om i kommentarfeltene. :)

  • Reply
    Baker for moro
    20. august 2013 at 11:54

    mmmm så såååå godt ut. Og syntes faktisk at den ble kjempefin med at det ble dratt sånn oppover.

    • Reply
      Tove
      20. august 2013 at 16:49

      Takk, Camilla :)

  • Reply
    Veronica
    21. august 2013 at 15:35

    Fleksibel kakering fås kjøpt på KITCHEN. den er uten bunn, og egner seg godt til slike kaker som du kan montere rett på kakefat. :-)

    • Reply
      Tove
      21. august 2013 at 18:42

      Hei Veronica.
      Takk for godt tips. Blir nok å se etter denne ringen :)

  • Reply
    Eli Mari
    24. august 2013 at 10:48

    Hei!

    Selv om jeg er godt vant med å lage oreokake har jeg aldri prøvd å bruke mousse i bunnen. Er enig i at den kan bli litt hard med smør noen ganger, så skal prøve meg på det når jeg skal bake den til en dåp i morgen!
    Jeg bare lurer på om det er en grunn til at du bruker condito whipping og mascarpone i stedenfor kremfløte og Philadelphia?

    Mvh Eli Mari

    • Reply
      Tove
      24. august 2013 at 15:17

      Hei Eli Mari.
      Jeg bruker Condito Whipping fordi den er hvitere enn kremfløten, men man kan selvfølgelig heller bruke kremfløte. Mascarpone brukte jeg for å prøve noe annet, men du kan bruke både Philadelphia og Tine kremost naturell i stedet for.
      Lykke til med kakebakingen :)

  • Reply
    marita
    2. september 2013 at 19:58

    Har hørt om andre som fryser ned oreokake, kan denne også fryses tror du?

    • Reply
      Tove
      3. september 2013 at 07:22

      Det vet jeg ikke, men det tviler jeg på. Jeg ville ikke gjort det.

  • Reply
    Elisabeth
    2. november 2013 at 12:11

    Hei
    Både denne varianten og oreokake med kjeks og smørbunn egner seg utmerket til frysing:-)

    • Reply
      Tove
      3. november 2013 at 15:37

      Takk skal du ha, Elisabeth :)

    legg igjen en kommentar