OreoDrøm
Dessert Kake Kakeboka Kos

OreoDrøm

For en drøm! Oreo-kake helt etter min smak; Oreo-bunn, hvit sjokolademousse med Oreo-biter i midten, og sjokolademousse med litt Oreo-kjeks og smeltet sjokolade på toppen. Aldeles helt nydelig og mektig god :)

Denne kaken har surret rundt i hodet mitt, i påvente av riktig anledning til å komme ut, og i dag er dagen. Kaken ble lagd i går, og vi smakte på den i dag. Dermed kunne vi feire at jeg er ukas matblogger i VG, papirutgaven og på godt.no.

Jeg brukte ringen fra en kakeform som er 20 cm i diameter. Denne satte jeg på midten av kakefatet jeg skal bruke. Ringen ble kledd med «overhead-ark».

Jeg lot arkene stikke litt over ringen, slik at jeg kunne lage en litt høyere kake.

Oppskriften kan også brukes til en kakeform i 24 cm, men da ville jeg kanskje ha doblet oppskriften på bunnen.

Bunnen

  • ½ pose sjokolademousse Toro lys type
  • 1,5 dl melk (etter anvisning på posen)
  • 200 gr Oreo uten fyll, knust/pulverisert med stavmikser
  • 50 gr revet sjokolade 70%

Skrap av all fyllet på Oreo-kjeksen. Kjeksen pulveriseres så med stavmikseren.

Riv sjokoladen.

Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken. Du kan lage bunnen med hele posen (da med 3 dl melk), men siden jeg ønsker en ganske fast bunn, bruker jeg bare halve posen.

Bland Oreo-pulver og revet sjokolade i moussen og hell i formen. Settes kaldt mens du lager midten.

SjokoladeOreoBunnMoussen blir mørkere etter noen timer.

På denne måten får man en mer kake-konsistens på bunnen, enn en mousse.

 

Midten

  • 300 gr hvit sjokolade smeltet
  • 1 egg
  • 2 eggeplommer
  • 2 dl kremfløte (pisket)
  • 150 gr Oreo (behold fyllet) i små biter

Pisk kremfløten stiv.

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad, og rør inn egg og eggeplommer.

Den stivpiskede kremen røres forsiktig inn i den smeltede sjokoladen og hell over Oreo-bunnen. Putt de små Oreo-bitene i den hvite moussen, og sett kaken kaldt. La den stå i kjøleskapet 1 time eller mer, før du begynner på toppen.

Toppen skal også lages av sjokolademousse, og da den stivner ganske raskt, bør den ikke lages før den skal has på kaken.

 

Toppen

  • 1 pose sjokolademousse Toro lys type
  • 3 dl melk (etter anvisning på posen)
  • 100 gr Oreo uten fyll, knust/pulverisert med stavmikser
  • 50 gr smeltet sjokolade 70%

Skrap av all fyllet på Oreo-kjeksen. Kjeksen pulveriseres så med stavmikseren. Bruk litt av dette til pynt på toppen.

Smelt sjokoladen over vannbad.

Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken, og bland Oreo-pulver og smeltet sjokolade i moussen og hell denne oppå den hvite sjokolademoussen. Settes kaldt.

Kaken bør stå kaldt noen timer før servering. Jeg lagde kaken dagen i forveien, og den var veldig fin i konsistensen dagen etter.  Hvis jeg skal endre på noe neste gang denne lages, tror jeg det blir litt mindre krem i den hvite sjokolademoussen, men det er bare hvis.

Pynt med bær, krem, kjeks, sjokolade eller annet godt etter ønske.

Jeg pyntet med Oreo-pulver og «sjokoladeblyanter» av belgisk sjokolade.

 

Oreodrøm

Oreodrøm

Oreodrøm

Oreodrøm

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

8 kommentarer

  • Reply
    Trude
    25. oktober 2013 at 18:44

    Herregud, den så god ut!
    Er det mulig å få kjøpt ferdig raspet sjokolade?

    • Reply
      Tove
      26. oktober 2013 at 21:31

      Det tror jeg ikke, Trude. Ikke la dette forhindre deg i å lage kaken. Å raspe litt sjokolade går raskt. Det eneste du risikerer er et par fingre… :)

  • Reply
    Hildegerd
    12. januar 2014 at 01:37

    Wow, den ser fantastisk ut, jeg vil aldri klare å lage den.

    • Reply
      Tove
      12. januar 2014 at 13:59

      Takk for det :)
      Jeg ble veldig fristet til å spørre om hvorfor du ikke skulle klare å lage den?

  • Reply
    Karianne
    13. januar 2014 at 17:05

    *vann i munnen*

  • Reply
    Hans Nilsen
    8. november 2019 at 02:01

    Har laget denne mange ganger, men uten egg.
    Og sjokoladen smeltes, raspes ikke.
    Tar for lang plass å skrive “min” oppskrift, men gå på You Tube og søk opp “No-Bake Triple Chocolate Mousse Cake”
    Fast kake/dessert på nytårsaften hos oss.

    • Reply
      Tove
      17. november 2019 at 10:03

      Takk for tips :)

    legg igjen en kommentar