Boller med oreo
Bakst Kake Kakeboka Kos

OREOboller

Det er for lengst slutt på bare to alternativer på bollefronten.

Å bare ha muligheten til å velge mellom hveteboller med eller uten rosin, gjorde egentlig valget ganske enkelt. I tillegg til at valgmulighetene (kilde: Statoil) har økt til boller med f.eks. sjokolade (melkesjokolade og firkløver), daim, non stop og/eller solobolle, kan man også velge mellom poser av 3, 5 eller 10…

Alle forslagene til disse forskjellige bollene, resulterer i økt kreativitet på hjemmebane også, og i går lagde jeg Oreoboller.

Med denne oppskriften ble det 26 boller 

  • 2 pakker knust Oreokjeks (tilsettes etter heving)
  • 1100 gr mel
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss Luftigere bakst (kan droppes)
  • 200 gr sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ts kardemomme
  • 200 gr smeltet smør
  • 6,5 dl lunken melk
  • 2 egg

Bland alt det tørre først. Ha deretter det smeltede smøret, den lunkne melken og to egg i det tørre. Vær obs på at deigen blir bløt.

Sett deigen til heving i ca 1 time. Vent med å ha den knuste kjeksen i deigen til den er ferdighevet. Jeg brukte 1 egg til pensling og litt mel når jeg knadde kjeksen inn i deigen etter hevingen. Bollene ble stekt på 220 grader i ca 15 minutter.

Samme oppskrift brukte jeg i innlegget om «Verdens beste boller», så i dette tilfellet, er det mer ideen om hva man kan ha i bollene jeg ønsker å fremheve.

Jeg hadde med meg boller på jobben i dag, og fikk med dette noen veldig fornøyde kollegaer rundt meg.

Foruten at det var vanskelig å stoppe å spise bollene, var tilbakemeldingene fra dem bare positive. I tillegg var de snille og kom med nye forslag til hva man kan ha i bollene neste gang… :) Et av forslagene spinner allerede rundt i hodet mitt, og det kan hende jeg må bake disse for å få dem ut.

 

Boller med oreo

Boller med oreo

Boller med oreo

Boller med oreo

Boller med oreo

Boller med oreo

 

Kanskje jeg skal tipse Statoil om at knuste Oreo passer ypperlig i bolledeigen…

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

5 kommentarer

  • Reply
    Carol
    16. mars 2013 at 16:58

    De ble gode, takk Tove! Deigen ble veldig bløt som du sa men det gikk bra, jeg bruket 1200 gr mel og litt mer gjær en anbefalt pg at jeg finner ikke Luftigere bakst( ennå, har sendt spørsmål til Idun morshjemmebakte). Huset lukter godt og de smaker.

    • Reply
      Tove
      16. mars 2013 at 17:29

      Så bra, Carol :)
      Jeg har også sendt mail til kundeservice på Idun. Håper å få svar fra dem til uken.
      God helg. :)

  • Reply
    Carol
    18. april 2013 at 12:20

    i dag skal jeg og VAnessa koser oss med oreo boller hhhh. takk være deg Tove. Vi hadde bursdags feireng hennes på lørdag og det ble boller og luftig pølsehorn og barne ble veldig glad for . takk for oppskrif.ten

    • Reply
      Tove
      23. april 2013 at 19:13

      Bare hyggelig :)

  • Reply
    madeleine
    2. mars 2014 at 09:44

    da står deigen til heving, og disse skal taes med på babyshower i dag :D i.o.m at det er fastelaven også, så skal de få krem i midten;)

  • legg igjen en kommentar