OrangeCurd
Dessert Kakeboka Tilbehør

Orange Curd

Orange Curd har jeg hatt lyst til å prøve lenge. Da jeg kom over en oppskrift på bakemag.no, bestemte jeg meg for å prøve. Men, jeg fulgte ikke oppskriften nøye, så den ble litt mer rennende enn det jeg hadde forestilt meg. Jeg brukte 0,7 dl appelsinjuice, og i oppskriften stod det 0,5 dl… I tillegg ble den litt for sterk på smaken, så denne følte jeg at jeg ikke var helt heldig med.

Orange Curd var jo noe jeg burde få til å lage etter min egen smak, så i går prøvde jeg meg igjen. Denne gangen med planen om å bruke den i en yoghurt.

Til denne bør du ha «rørearmen» klar….

Til ca. 260 gr Curd brukte jeg

  • 3 gr revet appelsinskall (ønsker du sterkere smak, bruker du mer appelsinskall)
  • 1 dl appelsinjuice – 1 1/2 appelsin
  • 150 gr hvitt sukker
  • 50 gr brunt sukker
  • 6 eggeplommer
  • 40 gr smør

Kok opp alt uten eggeplommene. Skru ned varmen litt og rør inn eggeplommene en etter en når det andre har kokt opp. Visp over varmen til det tykner; ca. 5 minutter. Det skal ikke koke, så følg med.

Ta av platen, helles i en sil for å sile av appelsinskallet. Rør deretter inn det kalde smøret en bit etter en til alt har smeltet.

Settes kaldt.

OrangeCurd

OrangeCurd

OrangeCurd

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar