fbpx
Olpinne
Brød Kakeboka Tilbehør

Ølpinne

En god suppe fortjener et godt brød. Som så mange ganger når jeg lager mat, prøver jeg å komme på nye ting som jeg kan lage, og til gårsdagens suppe hadde jeg lyst til å lage brødpinner med øl i. Om det smakte øl av dem? Nei, det gjorde det ikke, men det var allikevel morsomt å prøve, og neste gang jeg lager disse, vil jeg prøve å ha i maltekstrakt.

Jeg lagde ca. 20 ølpinner (mengde kommer an på størrelsen) av

  • 400 g mel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 50 g smeltet smør
  • 2 dl lunken øl
  • 1 egg
  • 1 egg til pensling
  • revet parmesan til å strø på toppen
  • gjerne maldonsalt til toppen

Jeg blandet mel og tørrgjær i bollen. Smøret ble smeltet i en kjele, og så hadde jeg øl oppi smøret og varmet til ønsket temperatur. Når ølsmøret var klart hadde jeg det og ett egg oppi melet og blandet alt godt. Dette stod til heving på en lun plass i 45 minutter.

Når deigen var ferdighevet, rullet jeg ut ønsket størrelse på pinnene, penslet på egg og strødde over revet parmesanonst. Det hadde nok vært godt med maldonsalt på også, men det hadde jeg ikke.

Pinnene ble stekt på 200 grader i 12 minutter.

Olpinne

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar