Forrett I fokus Kakeboka Kos Utfordring og konkurranse

NykålPesto på ParmaChips

Nykål har jeg brukt nesten hver dag nå, og de fleste gangene har jeg brukt den i en smoothie sammen med det som måtte finnes i kjøleskapet. I dag lagde jeg en smoothie med nykål, agurk, honningmelon, spinat og jordbær. Den ble ikke særlig fin på fargen, men den smakte ganske godt. Nå tilbake til hvorfor jeg skriver i dag…

NykålPesto lagde jeg i forbindelse med nykålutfordringen som går på Matbloggsentralen i samarbeid med Frukt.no.

Denne pestoen, som er nok til Parma-chips lagd av en pakke Parmaskinke (og litt til), ble lagd av

  • 120 gr nykål
  • 25 gr spinat
  • 10 gr chilipepper uten frø
  • 7 gr (2 fedd) hvitløk
  • 20 gr rødløk
  • 40 gr parmesan
  • 1 egg

Dette ble kjørt i foodprosessor til ønsket konsistens, og deretter stekt i stekepannen i ca. 4 minutter. Jeg stekte den fordi jeg syntes løksmaken kom litt mye fram, samt at jeg ønsket å prøve å bruke egget til å få den litt tykkere i konsistensen. Det fungerte fint.

Pestoen ble lagd mens Parmaskinken ble sprøstekt på 200 grader i ovnen i 12 minutter. Prøv deg fram og følg med. Steketiden kan være annerledes med din ovn.

Legg pestoen på hver sprøstekte skinkebit, og servér gjerne med frisk gressløk (det hadde jeg glemt å kjøpe) på, og kanskje med litt revet parmesan på toppen. Dette ble veldig godt :)

Parmesanen kan byttes ut med f.eks. fetaost.

Nykaalesto paa parmaskinke3

Nykaalesto paa parmaskinke2

Nykaalesto paa parmaskinke1

Andre bidrag jeg har sendt inn til denne utfordringen er

Chili- og hvitløksstekt laks på nykålnudler

Nykålsalat med ingefær og eple

Lakseburger på nykålsalat med ingefær og eple

MangoSmoothie med nykål

 

Denne vant Norsk nykålutfording på Matbloggsentralen.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Marianne de Bourg
    4. juni 2014 at 18:11

    Så kreativt! Og grattis som vinner av utfordringen :0)

    • Reply
      Tove
      5. juni 2014 at 19:14

      Takk, Marianne :)

    legg igjen en kommentar