Nugatti cookies
Cookies Dessert Kake Kakeboka Sjokolade

Nugatticookies

Betalt innlegg

Her i huset har vi en Nugattiregel; Ingen vaffel uten Nugatti!

Regelen har blitt fulgt helt siden søsteren min og meg var små, og den gjelder fortsatt både hjemme hos henne og hjemme hos meg. Denne regelen er alle her i huset veldig fornøyde med, og jeg tror nok også de kommer til å ta den med seg videre når de en dag flytter ut.

Nugatti er ikke bare godt på vaffelen. Det viser seg at det også er godt i cookies, og dobbelt så godt blir det om du smører Nugatti mellom to cookies.

Til ca. 30 Cookies brukte jeg

  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 2 egg
  • 300 g mel
  • 50 g lettkokte havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 500 g Nugatti (1 boks)
  • 100 – 150 g hakkede peanøtter (ønsket mengde)

Pisk romtemperert smør og sukker hvitt. Tilsett eggene og pisk dette luftig. Ha deretter i det tørre (mel, lettkokte havregryn og bakepulver) og Nugatti om hverandre. Blandes godt.
Hakk peanøttene og bland inn. Det kan godt være av typen med salt på.

Sett kaldt i ca. 1 time.

Sett ovnen på 180 grader. Trill kuler på ca. 40 g hver og fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett. Husk at de flyter litt utover når de stekes så ha litt plass mellom dem.
Stekes midt i ovnen i ca. 12 minutter. Prøvestek et par først for å se hvor lenge de må stå i din ovn, og hvor godt du ønsker dem stekt. Steketiden avgjøres også av størrelsen på cookiesene. De skal være myke når du tar dem ut av ovnen, men de stivner ganske raskt.
Disse er best ferske, og det passer veldig godt med et iskaldt glass melk til.

 

Nugatti cookies

Nugatti cookies

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar