Mørk sjokoladekake med lys sjokoladekrem - melkesjokoladekrem
Kakeboka Langpanne Sjokolade

Mørk sjokoladekake med lys sjokoladekrem

Mørk sjokoladekake med lys sjokoladekrem – Kombinasjonen mørk og lys sjokolade skapte lykke i min kakeglade gane.

Om du heller skulle ønske en mildere sjokoladekake, er jo det fullt mulig ved å bruke en lysere sjokolade i kaken. Du bestemmer.

Fersk kake, akkurat avkjølt til romtemperatur = litt sprø/hard på toppen og veldig myk inni med helt fersk og fløyelsmyk krem på toppen. Det måtte bare bli to kakestykker…

Kjøleskapskald kake = hardere kake og krem, så om du vil ha mykere kake og krem, kan det være lurt å ta kaken ut av kjøleskapet slik at den får romtemperatur før servering.

Kaken er lagd i en liten langpanne i ca. str. 30 x 40 cm.

Denne mørke sjokoladekaken er lagd av
  • 200 g smeltet smør
  • 200 g smeltet 70% sjokolade
  • 250 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 egg
  • 100 g creme fraiche lett
  • 250 g mel
  • 50 g kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 dl melk (jeg brukte lettmelk)

Smelt smøret, ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen. Pisk sukker, vaniljesukker, egg og creme fraiche noen minutter. Jeg lot maskinen gå i fem minutter før jeg tilsatte det tørre (mel, kakao, bakepulver og natron) og melken. Sjokoladesmøret ble pisket inn til slutt.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter.

Avkjøles før kremen has på.

Fløyelsmyk krem er lagd av
  • 400 g smeltet melkesjokolade
  • 1 dl kremfløte (romtemperert)
  • 100 g mykt smør (romtemperert)
  • 200 g creme fraiche lett (romtemperert)

Smelt sjokoladen.

Pisk kremfløte, smør og creme fraiche luftig.

Pisk inn den smeltede sjokoladen.

Fordeles på avkjølt kake.

Mørk sjokoladekake med lys sjokoladekrem - melkesjokoladekrem

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar