fbpx
Minirullekake
Dessert Kake Kakeboka Kos

Minirullekake

Etter å ha trodd at rullekake skulle være så vanskelig å lage, har jeg nå endret mening. Jeg bakte Rullekake med hvit sjokolade og jordbær i slutten av juni, og da var det gjort. Jeg ble bitt av rullekake-basillen, og nå prøver jeg å tenke ut nye kaker, og nye måter å bruke denne på.

Da jeg hadde lyst til at rullekaken skulle kunne rulles enda mer sammen enn ovennevnte kake, tenkte jeg det måtte kunne la seg løse ved å lage en tynnere kake. Det gikk. Denne minirullekaken ble bare fylt med smeltet hvit sjokolade iblandet litt fløte. Lite fyll, gir større muligheter til tilbehør når du skal servere kaken.

Denne kaken ble lagd av

  • 2 egg
  • 2 eggeplommer
  • 70 gr sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 70 gr mel (siktet)
  • 1/2 ts bakepulver (siktet sammen med melet)
  • 2 stivpiskede eggehviter
  • 2 plater hvit kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte

Jeg pisket  sammen egg, eggeplommer, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Deretter rørte jeg inn siktet mel og bakepulver, før jeg rørte inn de stivpiskede eggehvitene.

Ha røren i en langpanne og fordel jevnt utover. Kaken ble stekt på 210 grader i 7 minutter. Hvelv den ferdigstekte kaken over på et bakepapir, slik at den blir liggende med bunnen opp.

Jeg smeltet den hvite sjokoladen over vannbad, og kokte opp kremfløten. Dette ble så blandet sammen.

Den varme sjokoladeblandingen ble smurt utover hele den varme kaken. La sjokoladeblandingen trekke inn i kaken før du ruller den sammen, så tett som mulig. Sett i kjøleskapet :)

Jeg serverte denne kaken både med sjokolademousse og med stivpisket kremfløte. Smakspanelet var enige om at den smakte best med kremen.

Minirullekake

Minirullekake

Minirullekake

Minirullekake

 

 

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar