MiniPavlova
Dessert I fokus Kake Kakeboka Lesernes VG Pavlova

MiniPavlova

Pavlova har jeg aldri lagd før. Jeg har smakt det en gang (i en konfirmasjon i høst), og denne ene gangen var nok til at jeg fikk lyst til å lage Pavlova selv. Det var bare å vente på at riktig anledning skulle by seg.

Lørdagen var vi 19 til middag som også inkluderte dessert, og dette måtte være den perfekte anledning. Det var i hvert fall det jeg tenkte…

Det kan kanskje diskuteres at det å lage hele 20 Pavlova (vel og merke i størrelse mini) første gangen er særlig lurt. Andre igjen vil kanskje si at øvelse gjør mester. Det siste er jeg også enig i, men det er risikabelt å ha 19 forsøkspersoner ventende på noe man aldri har lagd før.

Da jeg ikke hadde lagd denne kaken før, hadde jeg heller ingen oppskrift, og surfet litt på nettet for å finne en passende kandidat. Jeg var innom Trines Matblogg, Villa Perlesukker og ElinLarsen.net (Norges beste 17. maikake) og endte opp med en kombinasjon av disse tre sine oppskrifter.

Jeg lagde 12 små Pavlova i 8 cm i diameter av

 • 4 eggehviter (romtempererte)
 • 200 gr sukker
 • 3 ts Maizena (siktet)
 • 1 1/2 ts vaniljesukker (siktet)
 • 2 ts hvitvinseddik

På vei hjem fra jobb i dag, kom jeg på at jeg hadde glemt å skrive fremgangsmåten her. Kanskje litt kjekt å vite, så her kommer den; Jeg pisket eggehvitene og halvparten av sukkeret i et par minutter, før jeg tilsatte resten av sukkeret og vaniljesukkeret litt og litt av gangen. Deretter tilsatte jeg siktet Maizena, før jeg til slutt hadde i hvitvinseddiken. Dette ble stående på litt over middels styrke (kMix kjøkkenmaskin) i 5 minutter, før jeg anså marengsen som ferdig.

Det lukter veldig sterkt av eddiken, og jeg var litt usikker på om jeg hadde gjort noe dumt når jeg hadde hatt den i, men smaken av den kommer ikke fram i kakene (heldigvis) :)

Varm opp ovnen til 180 grader før du setter marengsen inn. Når du setter den inn, senker du temperaturen til 140 grader varmluft. La marengsen steke i 1 time. Skru av ovnen med døren på gløtt og lar marengsen avkjøle inni ovnen sammen med den.

Deretter stod den på kjøkkenbenken til jeg skulle bruke den senere neste dag.

 

Pavlovaene mine ble servert med vaniljekrem av den lettvinte typen

 • 2 poser Freia vaniljekrem uten koking (følg anvisning på pakken)
 • 2 pk kremfløte (stivpisket)

Ferdig pisket vaniljekrem og stivpisket kremfløte ble rørt godt sammen.

Hver kake toppet med vaniljekrem, ble pyntet med blåbær, bringebær, rips, erter og sitronmelisse. I tillegg serverte jeg en kule RødbeteGranité til. Oppskriften på RødbeteGranitéen finner du her.

Noen grein litt på nesen når de fikk se erter på desserttallerkenen, men foruten en person, var det ingen som sa at de la merke til dem når de spiste kaken. Erter og rødbete er vel ikke det første man tenker på når man venter på dessert. :)

Tipset om erter fikk jeg av en venninne som hadde fått det servert i en fruktsalat.

MiniPavlova

MiniPavlova

MiniPavlova

 

Fredag 8. november var denne å finne på LesernesVG :)

LesernesVG 081113 til bloggen

 

Etter en helg på LesernesVG, økte antall lesere på bloggen. Morsomt å se seg selv høyt oppe på lista. :)

Liste 12113

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

6 kommentarer

 • Reply
  Magne D. Antonsen
  8. november 2013 at 16:35

  Hei!

  Bra, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  Hilsen Magne i VG

  • Reply
   Tove
   8. november 2013 at 19:38

   Supert :) Takk skal du ha, Magne.

 • Reply
  Tone
  8. november 2013 at 19:34

  Snertne mini-Pavlova, må prøves! Jeg halverer alltid sukkermengden i Pavlova. Det har ingenting å si for resultatet, kremen og vaniljekremen er søt, så det blir søtt nok synes jeg:)

  • Reply
   Tove
   8. november 2013 at 19:38

   Så bra, Tone. Da vet jeg at jeg redusere mengden sukker ved neste forsøk. Takk skal du ha :)

 • Reply
  Anonym
  9. november 2013 at 11:23

  Hei :) Det ligger ei oppskrift på minipavlova på Tine.no Den er veldig god! Prøvd mange ganger.

  • Reply
   Tove
   10. november 2013 at 12:29

   Så fint at du har funnet en du liker :)

  legg igjen en kommentar