fbpx
Mini OreoKake
Dessert Kake Kakeboka Kos Muffins

Mini Oreokake

Jeg smakte hjemmebakt Oreokake for første gang, for bare et par år siden. Kaken ble lagd til min eldste sønns konfirmasjon, og Oreokaken var den første som forsvant fra kakebordet. Jeg fikk oppskriften av den som hadde lagd kaken, og Mini Oreokakene er inspirert av denne oppskriften.

På grunn av at jeg synes bunnen i den hjemmelagde er så “smulete” (består bare av kjeks og smør) har jeg ikke vært så stor fan av denne kaken, og jeg har bestemt meg for at neste gang denne kaken skulle lages, ville det bli med sjokolademousse og kjeks i bunnen, istedetfor smør.

I går kveld fikk jeg prøvd ut denne løsningen, og jeg er veldig fornøyd med resultatet.

Minstemann har tre kamerater på besøk nå, og dagens testpanel, gikk akkurat veldig fornøyde fra bordet. :)

Jeg lagde 25 kaker, og til bunnen brukte jeg

  • Sjokolademousse som du finner oppskriften på her. Jeg doblet mengden kremfløte (fra 1 til 2 dl).
  • 2 pk Oreo uten krem

Jeg knuste kjeksen godt med stavmikser, og blandet dette med sjokolademoussen.

Deretter hadde jeg moussen i bunnen av muffinsformer som rommet 1 dl. Bruker du større former enn dette, blir det et færre antall kaker.

Mens dette stod i kjøleskapet, lagde jeg neste lag av

  • 300 gr Philadelphia
  • 3 dl melis
  • 3 dl Condito Whipping (du kan også bruke kremfløte)
  • 2 pk Oreo med krem

Ost og melis vispes luftig, for så å blandes med en stivpisket Condito Whipping. Kjeksen brekkes i store biter, og blandes til slutt inn i ostekremen.

Fyll muffinsformen helt, og sett kaldt.

Toppes til slutt med litt stivpisket Condito Wipping, hvis ønskelig. Jeg pulveriserte Oreokjeks (uten krem), som jeg pyntet dem med. I tillegg hadde jeg noen mini Oreokjeks, som jeg toppet dem med. Mmmmm :)

Jeg bruker Condito Whipping, fordi den holder seg stiv når du har pisket den. Den “faller ikke sammen” som kremen lagd av kremfløte gjør.

Mini Oreo

Mini Oreokake

Mini Oreokake

Mini Oreokake

Mini Oreokake

Mini Oreokake

Mini Oreokake

Mini Oreokake

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

23 kommentarer

  • Reply
    Anonym
    3. februar 2013 at 14:40

    Oj oj oj, så jo bare helt fantastisk ut..

    • Reply
      Tove
      3. februar 2013 at 14:59

      Takk :)

  • Reply
    kine
    4. februar 2013 at 23:47

    dette ser himmelsk ut :-) men du hva er condito whipping og hvor får man tak i d?

    • Reply
      Tove
      5. februar 2013 at 07:18

      Takk, Kine :)
      Jeg har kjøpt Condito Whipping på Meny.

      Info fra Matvareguiden: “Condito Whipping har vegetabilsk basis. Den er laktosefri, sukkerfri(sorbitol), Halal og Kosher sertifisert. Kan vispes til krem, ypperlig til is og andre desserter, tåler koking for supper, gratinering.
      Benytt WHIPPING i alle de anledninger der du ellers bruker kremfløte. Whipping må være kjøleskapskald før pisking.”

  • Reply
    kine
    5. februar 2013 at 14:07

    okey….takk for forklaring :-)

  • Reply
    Gry
    8. februar 2013 at 16:13

    Herlig!

  • Reply
    inga
    11. februar 2013 at 10:12

    Hi!
    Baker du ikke bunnen?

    • Reply
      Tove
      11. februar 2013 at 14:14

      Hei Inga.
      Bunnen består av sjokolademousse blandet med knuste kjeks, så den skal ikke stekes. :)

  • Reply
    berit
    17. august 2013 at 01:06

    flotte, skal prøves i helgen
    takk takk

    • Reply
      Tove
      18. august 2013 at 18:03

      Bare hyggelig. Håper det gikk bra :)

  • Reply
    Kamilla
    21. august 2013 at 09:02

    Hei, Hvordan får du de så fine når du har fjernet formene?
    De ser jo smashing ut! :)

    • Reply
      Tove
      21. august 2013 at 18:41

      Hei Kamilla.
      Jeg åpner formen helt (slik at den ligger flatt utover), da er det enkelt å løfte kaken ut av den. :)

  • Reply
    :-)
    3. oktober 2013 at 14:33

    Går disse an å fryses?
    Og hvor stor er den sjokolademousse oppskriften din i forhold til pose mousse?

    • Reply
      Tove
      3. oktober 2013 at 16:29

      Jeg vet ikke om de kan fryses, men vil allikevel driste meg til å si nei. Det kan hende jeg tar feil, men jeg ville ikke gjort det.
      Mengdemessig må jeg prøve å ta fra hukommelsen, og jeg tror den jeg lager er litt mer enn posen fra Toro, men ikke mye. Har ikke lagd noen andre mousse fra pose, så den lille sammenligningen jeg kan komme med blir med Toros mousse.
      Håper disse vage svarene klarte opp litt mer for deg :)

  • Reply
    :-)
    3. oktober 2013 at 17:50

    Takk for svar.

    Er Toro sin mousse jeg tenkte på ja.

    Ha en fin kveld

    • Reply
      Tove
      3. oktober 2013 at 18:06

      Takk det samme :)

  • Reply
    Eva B Lybeck
    27. mars 2014 at 15:27

    Hvor fikk du tak i formene til og lage dem i

    • Reply
      Tove
      28. mars 2014 at 07:34

      De bestilte jeg på Klaraform, Eva.

  • Reply
    Anonym
    15. april 2014 at 09:41

    Fungerer fint å fryse de :)

    • Reply
      Tove
      15. april 2014 at 13:40

      Så bra :)

  • Reply
    Anonym
    4. februar 2015 at 13:00

    Hvor lang tid tar det å lage de kakene her? :)

    • Reply
      Tove
      5. februar 2015 at 19:55

      Hei. Avkjøling/hvile i kjøleskapet tar lengre tid enn å lage denne kaken. Lag ostekremen mens bunnene står i kjøleskapet. Kremen kan has på når den er ferdig. Jeg lar de stå minst tre timer i kjøleskapet før de nytes :)

    legg igjen en kommentar