Mini Focaccia
Bakst Brød Kakeboka Tilbehør

Mini Focaccia

I går lagde jeg hamburger, og til disse brukte jeg oppskriften til luftig focaccia som hamburgerbrød. Jeg delte oppskriften i to (vel, nesten), og fikk da 7 brød. Ønskes lavere brød, må de fordeles annerledes, og da kan du ende opp med 10 – 12 brød.

Oppskrift

7 høye hamburgerbrød av focaccia-deig

  • 300 gr mel
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1,75 dl lunkent vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • rosmarin (kan droppes), maldonsalt og olivenolje til toppen

Fremgangsmåte

Mel, gjær, sukker og salt ble blandet, mens vannet ble varmet (ikke for varmt). Når vannet var «fingervarmt», blandet jeg det, olivenoljen og til slutt egget i det tørre.

Deigen stod til heving i 30 minutter.

Deigen var ganske klissete. Jeg valgte å ikke elte den ut, men fordele deigen i muffinsformer (klissete jobb). Etter fordelingen presset jeg deigen delvis pent ned i formen, med litt mel på fingrene. Deretter trykket jeg hull i deigen og helte olivenolje over dem. til slutt strødde jeg maldonsalt over. Man kan også ha rosmarin over, men det hadde ikke jeg nok til.

Focacciaene etterhevet i 10 minutter før de ble satt midt i ovnen. De ble stekt på 200 grader i 15 minutter.

Formene jeg brukte, “slipper tak” i det som stekes i dem, så brødene var enkle å ta ut når de var ferdigstekte. Disse er store former, og jeg kjøper dem på Rimi.

Brødene ble brukt til hamburgere lagd av karbonadedeig, kjøttdeig, soltørkede tomater, hvitløk, løk, avocado, olivenolje og egg. Mengder skrev jeg ikke opp, så denne idéen kommer nok som et innlegg senere.

Disse brødene er fine som brød til frokost, lunsj, tilbehør til middag eller som et innslag på koldtbordet.

 

Mini focaccia

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar