mild-og-luftig-sjokoladekake-melkesjokoladekake
Dessert Kake Kakeboka Langpanne Sjokolade

Mild, luftig og saftig sjokoladekake – langpanne

Jeg har hatt lyst til å prøve en melkesjokoladekake en stund nå, og nå fikk jeg altså tid til å prøve meg på denne.
Denne kaken ble mild, luftig og saftig (alle gode ting er tre…), og jeg tror den kommer til å bli manges favoritt.
Hva man har på kaken, kommer an på hva man liker. Jeg pynter ofte med friske bær, men denne gangen valgte jeg å prøve meg med litt forskjellig sukkerstæsj. Det ble i hvert fall et fargerikt kakefat.

Til denne langpannekaken brukte jeg

  • 300 g brun farin
  • 6 egg
  • 3 eggeplommer
  • 400 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 30 g bakekakao
  • 300 g smeltet smør
  • 300 g smeltet melkesjokolade
  • 3 dl kefir

Smelt smøret i en kjele. Ta den av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret.
Pisk farin, egg og plommer godt og luftig. Tilsett det tørre (mel, bakepulver, natron og kakao) og det våte (sjokoladesmør og kefir) om hverandre.

Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

Kaken kan fryses.

 

Kaken ble toppet med en god sjokoladekrem lagd av

  • 200 g smeltet smør
  • 200 g melkesjokolade
  • 4 ss kakao
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 dl sterk kaffe
  • 600 g melis
  • 3 ts vaniljesukker

Smelte smøret. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen til den smelter. Hell oppi den varme kaffen og rør godt.
Hell sjokolade-kaffe-smøret i kjøkkenmaskinen og pisk dette med kakao, kremfløte, melis og vaniljesukker.

Has på avkjølt kake.

Vi liker kaken best når den er romtemperert.

 

Mild og luftig og saftig sjokoladekake - melkesjokoladekake

Mild og luftig og saftig sjokoladekake - melkesjokoladekake

Mild og luftig og saftig sjokoladekake - melkesjokoladekake

Mild og luftig og saftig sjokoladekake - melkesjokoladekake

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

6 kommentarer

  • Reply
    Monica
    16. juni 2016 at 23:16

    Hei!

    Ser kjempegod god ut, tenker denne kan bli med på fotballturnering.

    Hvor stor langpanne brukte du?

    • Reply
      Tove Holter
      19. juni 2016 at 13:16

      Takk for det Monica. Størrelsen på langpannen i min ovn er 37×45.

  • Reply
    Lillian
    4. mars 2018 at 22:00

    Hei, den så veldig god ut:) men må man ha kaffi i- kan den væsken byttes ut med melk?

    • Reply
      Tove
      12. mars 2018 at 21:56

      Du kan gjøre akkurat som du vil.
      Jeg har litt kaffe i kremen for smakens del, men om du ikke ønsker det, dropper du den helt (husk bare da at det er mulig du må redusere mengden melis litt) eller bytter ut med noe annet.

      Lag den som du liker den.

  • Reply
    Sissel
    21. mai 2018 at 12:25

    Hei.

    Hvordan blir denne å bruke som fyll i rund sjokoladekake? Er den kremete eller glasuraktig på konsistens?

    • Reply
      Tove
      21. mai 2018 at 12:27

      Jeg vil tro det skal gå fint. Den er mer glasuraktig enn kremete, altså med mye luft.

    legg igjen en kommentar