Jeg har hatt lyst til å prøve en melkesjokoladekake en stund nå, og nå fikk jeg altså tid til å prøve meg på denne.
Denne kaken ble mild, luftig og saftig (alle gode ting er tre…), og jeg tror den kommer til å bli manges favoritt.
Hva man har på kaken, kommer an på hva man liker. Jeg pynter ofte med friske bær, men denne gangen valgte jeg å prøve meg med litt forskjellig sukkerstæsj. Det ble i hvert fall et fargerikt kakefat.
Til denne langpannekaken brukte jeg
- 300 g brun farin
- 6 egg
- 3 eggeplommer
- 400 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 30 g bakekakao
- 300 g smeltet smør
- 300 g smeltet melkesjokolade
- 3 dl kefir
Smelt smøret i en kjele. Ta den av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret.
Pisk farin, egg og plommer godt og luftig. Tilsett det tørre (mel, bakepulver, natron og kakao) og det våte (sjokoladesmør og kefir) om hverandre.
Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.
Kaken kan fryses.
Kaken ble toppet med en god sjokoladekrem lagd av
- 200 g smeltet smør
- 200 g melkesjokolade
- 4 ss kakao
- 1 dl kremfløte
- 0,5 dl sterk kaffe
- 600 g melis
- 3 ts vaniljesukker
Smelte smøret. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen til den smelter. Hell oppi den varme kaffen og rør godt.
Hell sjokolade-kaffe-smøret i kjøkkenmaskinen og pisk dette med kakao, kremfløte, melis og vaniljesukker.
Has på avkjølt kake.
Vi liker kaken best når den er romtemperert.
6 kommentarer
Monica
16. juni 2016 at 23:16Hei!
Ser kjempegod god ut, tenker denne kan bli med på fotballturnering.
Hvor stor langpanne brukte du?
Tove Holter
19. juni 2016 at 13:16Takk for det Monica. Størrelsen på langpannen i min ovn er 37×45.
Lillian
4. mars 2018 at 22:00Hei, den så veldig god ut:) men må man ha kaffi i- kan den væsken byttes ut med melk?
Tove
12. mars 2018 at 21:56Du kan gjøre akkurat som du vil.
Jeg har litt kaffe i kremen for smakens del, men om du ikke ønsker det, dropper du den helt (husk bare da at det er mulig du må redusere mengden melis litt) eller bytter ut med noe annet.
Lag den som du liker den.
Sissel
21. mai 2018 at 12:25Hei.
Hvordan blir denne å bruke som fyll i rund sjokoladekake? Er den kremete eller glasuraktig på konsistens?
Tove
21. mai 2018 at 12:27Jeg vil tro det skal gå fint. Den er mer glasuraktig enn kremete, altså med mye luft.