Marmorert eplekake
Kake Kakeboka

Marmorert Eplekake

Marmorert Eplekake, eller skal jeg si innbilt eplekake som den også ble kalt her i huset. Årsaken til dette, var at det var ingen som kunne finne en eneste eplebit i denne kaka. Minstemann var fornøyd med det, og etter hans mening var dette den perfekte eplekake. Altså ingen overraskelser av den saftige, søte og sunne sorten.

Mannen i huset derimot, savnet eplebitene i kaka. Skulle jeg tatt hensyn til hans ønske, ville jeg ha hatt små eplebiter av 2 – 3 epler oppi røra.

Til denne kaken, som ble lagd i en liten langpanne (27 x 38 cm) brukte jeg

  • 5 egg
  • 4 dl sukker
  • 7 dl mel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 dl melk (skummet)
  • 150 gr smeltet smør (Tine smør)
  • mos av 4 epler (uten skall og kjerne) av typen Royal Gala (kunne sikkert brukt 5 epler)

Pisk egg og sukker godt. Tilsett mel, bakepulver, melk og smeltet smør litt og litt og om hverandre. Tilslutt rører du forsiktig inn eplemosen. Ha røren i en liten bakepapirkledd langpanne.

Marmoreringen bestod av en blanding av

  • 3 ts kanel
  • 100 gr brunt sukker
  • 9 Bixit kjeks

Dette ble knust og blandet sammen med en stavmikser. Deretter hadde jeg dette på toppen av kakerøren (i den lille langpannen), og rørte forsiktig rundt for å få den marmorerte effekten. La det gjerne bli igjen litt på toppen av kaken.

Kaken ble stekt på 200 grader i 30 minutter.

Et lite tips, som også nevnt ovenfor, er å dele 2 – 3 epler i små biter og blande den forsiktig i røren før du har den i den lille langpannnen.

 

Marmorert eplekake

 

Marmorert eplekake

Andre eplekaker jeg har lagd, finner du oppskriften på ved å klikke på navnene nedenfor.

Sprø Eplekake

Eple- og Rødbetekake

Chil I Eplekake

Eplekake med rødbeter og chili

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar