Marengsroser
Glutenfri Kakeboka

Marengsroser

Trenger du marengsroser til kakepynt, eller til å bruke i for eksempel en dessert, finner du idé til noen her.

Til ca. 40+ marengsroser, både store og små brukte jeg
  • 2 eggehviter
  • 80 g sukker
  • 20 g siktet melis

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.

Eggehviter ble først pisket i ca. tre minutter, før jeg hadde i sukker og siktet melis. Deretter lot jeg kjøkkenmaskinen gå til jeg var fornøyd med konsistensen. Dette tar gjerne 10 minutter +.

Marengsen ble så hatt i en sprøytepose med tip for roser, og jeg brukte tip 1M fra Wilton. Jeg lagde store og små roser på et bakepapirkledd stekebrett.

Marengsen ble stekt på 140 grader midt i ovnen i ca 1 time. Jeg lot så disse stå i ovnen i en time til (under avkjøling av ovnen), før jeg tok dem ut.

Marengsroser

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar