Lyse muffins med bringebærkrem
Kakeboka Muffins

Lyse muffins med bringebærkrem

Lyse muffins med bringebærkrem – på papiret var disse planlagt som lime og bringebærmuffins med bringebærkrem. Etter tre forsøk, ble det enkle lyse muffins med bringebærkrem…

Med en blanding som nesten boblet over i bakebollen, burde jeg kanskje skjønne at dette ikke ville gå bra på første forsøk…

Forsøk nr. 2 ble noen glutenfrie muffins med bringebær inni. Mulig jeg burde brukt litt mer glutenfritt mel. Uansett, de ble godt mottatt av de gjestene som ikke kan spise gluten.

Forsøk nr. 3 resulterte i disse muffinsene med bringebærkrem på toppen. Endelig fikk jeg det til :)

10 store muffins ble lagd av
  • 2 egg
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g mel
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 50 g smeltet smør
  • 1 dl kefir
  • 1 ss bringebæreddik

Om du ønsker å ha bringebær i muffinsene trenger du det også.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett det tørre (mel, natron og bakepulver) og det våte (smeltet smør, kefir og bringebæreddik) om hverandre.

Fordel i muffinsformer og ha bringebær i formen om ev. du ønsker å ha i dette.

Stekes på 200 grader i ca. 18 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med etter 15 minutter.

Bringebærkremen er lagd av
  • 200 g bringebær – moses og siles fri for frø
  • 100 g romtemperert smør
  • 300 g melis
  • 1 dl kremfløte
  • 250 g romtemperert Mascarpone eller annen kremost naturell om du ønsker

Mos og sil bringebærene fri for frø.

Pisk smør, melis og kremfløte luftig. Tilsett Mascarpone og pisk den godt inn.

Bringebærpuréen røres inn for hånd til slutt.

Lyse muffins med bringebærkrem Lyse muffins med bringebærkrem Lyse muffins med bringebærkrem

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar