Horn med ost og kylling
Bakst Gjærbakst Kakeboka

Luftige horn med ost og kylling

“Hvilken matpakke ville du hatt med deg på langtur i bilen?” spurte jeg yngstemann, eldstemann og ektemann om for å fiske etter en idé til et nytt innlegg (idétom??)

Alle som en, var enige om at vikinghornene mine ville vært en perfekt følgesvenn i bilen. Da det allerede er et innlegg om disse på bloggen, kunne jeg jo ikke lage disse igjen. Jeg måtte finne på noe nytt… :)

Vel vitende om at gjærbakst er veldig populært, og at de liker hornene mine godt, bestemte jeg meg for å ta utgangspunkt i oppskriften på luftige horn og fylle dem med ost og kylling.

Til 16 luftige horn med ost og kylling, brukte jeg

  • 750 gr mel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 30 g fersk gjær
  • 2 egg
  • 4 dl lunken melk
  • 100 gr smør i biter
  • pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø
  • kyllingpålegg i små biter (1 pk pr. sirkel)
  • revet ost (ønsket mengde)

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte egg og lunken melk. Til slutt smuldret jeg gjær oppi og hadde oppi en og en bit med smør mens kjøkkenmaskinen gikk. Deigen eltet i maskinen i 10 minutter for så å heve i en time.

Jeg delte den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler, en av gangen. Strø over ønsket fyll. I dette tilfellet var det ost og kyllingpålegg i biter.

Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca. 14 minutter.

De er best ferske.

Horn med ost og kylling

Horn med ost og kylling

Horn med ost og kylling

Man kan egentlig fylle dem med hva man måtte ønske, middagsrester av kjøtt delt i små biter eller kjøttdeig eller pizzafyll kanskje.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar