Luftige horn - grovere bakst
Bakeboka Bakst Spelt

Luftige horn – grovere bakst

Luftige horn – grovere bakst – Horn med speltmel

Disse hornene er lagd ut fra oppskriften min med luftige horn, en av bloggens mest besøkte innlegg. Jeg har byttet ut hvetemelet med speltmel, både siktet og sammalt for en litt grovere utgave.
Dette er gode horn som passer som hovedrett med godt pålegg eller som tilbehør til f.eks. en gryte eller kanskje en rykende varm og god suppe på en kald høstdag.

Denne deigen er litt mer klissete enn den jeg lager med hvetemel, så jeg valgte å lage små horn.

Jeg har tidligere fått en kommentar om å brette inn tuppene/sidene på trekanten før jeg ruller den sammen. Jeg prøvde dette og mulig jeg brettet de inn for mye, for jeg syntes de minte mer om rundstykker enn horn.

Til 16 horn brukte jeg
  • 550 g siktet speltmel
  • 150 g sammalt speltmel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 100 gr smeltet smør
  • 4 dl lunken/fingervarm melk
  • 2 egg
  • pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø eller andre frø om du skulle ønske

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.

Deigen ble så satt til heving i 1 time.

Jeg delte den ferdighevede deigen i 4, og kjevlet dem ut i 4 store sirkler. Anbefaler å bruke litt mel når du gjør dette. Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 1 time, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca 15 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med mot slutten.

De er best ferske.

Luftige horn - grovere bakst

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar