fbpx
Luftige Bagels
Bakst Brød Gjærbakst

Luftige Bagels og Give Away

Sponset innlegg

Bagels er noe jeg ikke har prøvd meg på før. Dette fordi hullet i midten er noe jeg har vært sikker på vil bli lukket under steking, og jeg har derfor holdt meg til rundstykker, horn m.m.
Nå har jeg fått et hjelpemiddel til bagels baksten, og på søndag kunne jeg servere luftige og gode bagels til lunsj.

Hjelpemiddelet jeg brukte, kan nå også bli ditt; 6 stk. Bagelsformer.
For å være med i trekningen kan du kommentere i dette bagels-innlegget på facebook-siden min. Jeg trekker en vinner den 1. mars.
Det fulgte med et oppskriftshefte i esken til disse formene. Jeg fulgte ikke denne helt, men kom fram til en litt annen underveis. Kokeanvisningen i heftet fulgte jeg.

Oppskrift

Til 6 bagels brukte jeg

  • 300 g mel
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 30 g smør romtemperert
  • 15 g fersk gjær
  • 1,5 dl fingervarmt vann

Varm vannet til passe temperatur. Bland alt og elt det i ca. 15 minutter. La deigen stå til heving i 1 time.

Du trenger også

  • 1 egg til pensling
  • frø til toppen
  • vann til koking
  • 1 ts natron til kokingen

Del ferdighevet deig i 6 deler. Trill til boller og lag hull i midten. Tre deretter emnet over formen. Når du har gjort dette med alle, la etterheve i en time.
Kok deretter bagelsene etter anvisningen, pensle med egg, ha på ønsket frø og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Gylden farge og hul lyd ved småbanking er gode signaler på at disse er ferdige.

Nytes med det du måtte ønske.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar