Focaccia
Bakeboka Bakst Brød Gjærbakst Tilbehør

Luftig Mini Focaccia

Jeg har tidligere laget mini focaccia og vært fornøyd med disse, men jeg lurer alltid på hvor lite mel man egentlig trenger å bruke før det blir for lite. Denne gangen har jeg brukt enda mindre mel. Det er morsomt å prøve seg fram, spesielt når resultatet blir bra.

Disse små, hjemmelagde og luftige brødene hadde vi til en pastarett forrige uke. Fersk focaccia sammen med pasta hever middagen til nye høyder (for meg).

 

7 høye Focaccia ble lagd av

  • 250 gr mel
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1,75 dl lunkent vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • rosmarin, maldonsalt og olivenolje til toppen

 

Fremgangsmåte

Mel, gjær, sukker og salt ble blandet, mens vannet ble varmet (ikke for varmt). Når vannet var «fingervarmt», blandet jeg det, olivenoljen og til slutt egget i det tørre.

Deigen stod til heving i 1 time.

Deigen var ganske klissete. Jeg valgte derfor å ikke elte den ut, men å fordele deigen i muffinsformer (klissete jobb). Etter fordelingen presset jeg deigen delvis pent ned i formen, med litt mel på fingrene. Deretter trykket jeg hull i deigen og helte olivenolje over dem. til slutt strødde jeg maldonsalt og frisk rosmarin over.

Focacciaene ble stekt på 200 grader i 15 minutter midt i ovnen.

Formene jeg brukte, «slipper tak» i det som stekes i dem, så brødene var enkle å ta ut når de var ferdigstekte. Disse er store former, og jeg kjøper dem på Rimi.

Disse brødene er fine som brød til frokost, lunsj, tilbehør til middag eller som et innslag på koldtbordet.

Mannen i huset liker toppen på focacciaen best, så neste gang lager jeg lavere focacciaer etter hans ønske.

 

Focaccia

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar