Foccacia
Bakst Brød Kakeboka

Luftig focaccia

I mitt tidligere innlegg om focaccia (som du finner her), skrev jeg at min søken etter en skikkelig god focaccia var over. Søket var over, men når jeg ved en tilfeldighet lager en som er enda bedre må jeg dele dette. Forskjellen er ikke stor. Det er bare snakk om 50 gram med mel.

Da jeg skulle bake focaccia og hadde 50 gr mel for lite, tok jeg allikevel sjansen på å gjennomføre baksten, selv med en altfor bløt (trodde jeg) deig.

Til en focaccia i en form på størrelsen 22 x 32 brukte jeg

  • 600 gr mel
  • 1 pk tørrgjær
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • rosmarin, maldonsalt og olivenolje til toppen

Mel, gjær, sukker og salt ble blandet, mens vannet ble varmet (ikke for varmt). Når vannet var «fingervarmt», blandet jeg det, olivenoljen og til slutt egget i det tørre.

Deigen stod til heving i 60 minutter.

Da deigen var litt vel bløt, helte jeg den bare over i en bakepapirkledd form, og etter at deigen var vel plassert i formen, trykket jeg «hull» i den. Flere hull på rekke og rad. Deretter strødde jeg revet rosmarin og maldonsalt over, før jeg til slutt helte over litt olivenolje over det igjen.

Focacciaen etterhevet i 10 minutter før den ble satt i ovnen. Den ble stekt på 200 grader i 20 minutter.

Denne ble skikkelig god :)

Foccacia

Joda, bildet er det samme som forrige innlegg :)

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar