Lørdagsburger med grønn dressing
Hovedrett Kakeboka Tilbehør

Lørdagsburger med grønn dressing

Forrige helg når vi var på hytta, ble det en ganske enkel hamburger til middag. Enkel og god burger med gode smaker på tilbehøret.

Til burgerne hadde vi hjemmelaget brød, og til dem brukte jeg oppskriften fra Luftig bakst – fletteloff og rundstykker, men siden vi ikke trengte så mange brød lagde jeg deigen mindre.

Oppskrift

12 luftige brød ble lagd av

  • 400 g mel
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 2 egg
  • 30 g mykt smør

Bland mel, gjær, sukker og salt. Ha deretter i lunkent vann og egg. Ha smøret i til slutt. Jeg brukte kjøkkenmaskinen, og jeg lot dette gå med den på litt over middels «speed» i 10 minutter.

La deigen heve i 45 minutter. Bruk mel når du elter deigen og former ønsket størrelse på hamburgerbrødene.

Brødene ble stekt på 220 grader i 14 minutter.

 

8 lørdagsburgere ble lagd av

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 potte gressløk (hakket)
  • 20 g sennep (dijon)
  • 30 g hvitløk
  • 100 g løk
  • 60 g soltørket tomat (i olje)
  • salt

Kjør hvitløk, løk og soltørket tomat til en fin masse med stavmikseren. Bland dette med kjøtt- og karbonadedeigen, gressløk, sennep og litt salt.

Form ønsket størrelse på burgerne og stek.

 

Til burgerne serverte jeg også en spinat- og grønnkåldressing som jeg lagde av

  • 50 g spinat
  • 30 g grønnkål
  • 4 g hvitløk
  • 100 g Creme Fraiche
  • 10 g sennep (Dijon)
  • 1 klype salt

Kjør alt til ønsket konsistens med stavmikseren.

 

Et siste smakfult tilbehør var champingnon og løk stekt i mye smør. Smak til med salt.

 

Lørdagsburger

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar