Lokburger med eple
Hovedrett Kakeboka

Løkburger med eple

I går hadde vi hamburger med løk og eple, toppet med sprøstekt bacon, deilig myk brie og hjemmelaget hamburgerbrød som oste av hvitløk til middag. Regner med det oser hvitløk av meg i dag…

Har du hatt i eple!!!?? Lød det rundt middagsbordet. Jeg lurer bare på når de skal bli vant med at moren deres liker å eksperimentere.

Uansett, det smakte ikke eple, så hvis jeg ikke hadde sagt noe, var det ingen som ville smakt på dem med skepsis i blikket og blikket rettet mot meg. Den største skeptikeren spiste 2 burgere, så de må jo ha vært litt gode…

8 løkburgere ble lagd av

  • 400 g karbonadedeig
  • 400 g kjøttdeig
  • 100 g sjalottløk
  • 1 eple (110 g)
  • 1/2 potte gressløk
  • 5 g salt

Løk, eple og gressløk ble finhakket med stavmikseren. Dette ble deretter blandet godt med kjøttdeigen og saltet. Form til burgere og stek til de er gjennomstekt.

Løkburgeren ble servert med sprøstekt bacon, deilig myk brie og hjemmelaget hamburgerbrød med hvitløk + litt annet godt. Hadde jeg hatt mere løk, hadde jeg også hatt stekt løk på toppen av burgeren.

Oppskriften på hvitløksbrødet kommer etterhvert.

Lokburger med eple2

Lokburger med eple1

 

Føler for å gjenta en limerick jeg lagde til en annen hamburger med grønt i, og den kommer her

Da grønnsaker ikke spises uten diskusjon,

kom frua fra Skedsmo til en konklusjon.

Grønnsaker hun i hamburgeren gjemte,

og rundt middagsbordet var alle samstemte;

«Verdens beste hamburger, en revolusjon!»

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar