linsegryte
Hovedrett Kakeboka

Linsegryte med kokosmelk, ingefær og koriander – Grønn Bonanza

Torsdag 29. september var jeg på laseringsfest for Mia Frogner sin bok Grønn Bonanza. «Grønn mat» i alle varianter mellom to permer… og uten kjøtt. Var dette noe for meg, og ikke minst min familie?
Boken frister med mange fargerike retter av «grønn mat», og det var spesielt en rett som fanget min interesse; Linsegryte med kokosmelk, ingefær og koriander. Denne ble lagd i dag. Jeg doblet oppskriften i boken, foruten løken og ingefæren. Jeg brukte ikke vann, for linsene jeg brukte var allerede kokte eller lime. I tillegg tilsatte jeg revet gulrot, for det er som Mia sier: «Gulrot fortjener så mye mer enn bare å være kokt!»

Dobbel porsjon gryte (8 porsjoner) ble lagd av

  • 5 store sjalottløk – finhakket
  • 4 hvitløksfedd – finhakket
  • ca. 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 finhakket rød chili med frøene
  • 200 g revet gulrot (2 store)
  • 2 ts curry (krydder)
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 bokser kokosmelk
  • 3 pk røde linser (gogreen) – 525 g
  • 4 ss olivenolje
  • smak til med salt

Oppskriften er altså ikke helt den samme, men så godt som, er godt nok.

Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Dette stekes i oljen til løken er blank – noen minutter. Riv gulrøttene og ha dette oppi blandingen sammen med curry. La det surre et par minutter til. Ha så i tomatene og kokosmelken. La putre i 30 minutter.
Hell vannet av linsene og skyll dem i en sil. Ha disse i gryta når det er 3 minutter igjen av koketiden. Dette for at linsene skal bli gjennomvarme før servering.

Gryten ble servert med kokt ris og småbrød med godt smør på.

Denne gryta ble veldig god. Selvfølgelig var den største skeptikeren (minstemann) her i huset ikke helt fornøyd, men vi andre syntes dette var godt.

Oppskriften på Mia sin gryte finner du også på bloggen hennes Green Bonanza.

linsegryte

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar