fbpx
Limoncello
Juice Kakeboka Tilbehør

Limoncello – en hurtigvariant

Limoncello – en hurtigvariant

Italia er vårt favoritt-ferieland, og det er ikke bare landet som frister oss. Det er mange italienske nytelser å oppleve når man er der. Men, man må jo ikke reise helt dit for deilig mat og drikke inspirert fra Italia, og her i huset lages det ofte italiensk mat.

Jeg har nå prøvd meg på en Limoncello. Det måtte surfes litt på nettet for å se om jeg fant noen som fristet. Det gjorde jeg ikke. Dette fordi de fleste tok så lang tid, og siden jeg egentlig vil kunne sette denne på bordet til helgen, er jeg jo litt utålmodig.

Da Limoncello egentlig lages av skallet, er jeg usikker på om jeg kan kalle denne likøren for det, men en sitronlikør har det blitt, og det gikk ganske så raskt.

Limoncello – en hurtigvariant – ca. 1,5 liter likør ble lagd av
 • saften av 12 sitroner
 • 2 dl vann
 • 500 g sukker (om du ønsker mindre sukker, begynner du med mindre og smaker deg bare fram)
 • 4 dl sprit 38% (jeg kunne sikkert brukt mer, men likte den godt med 4 dl. Her er det også bare å smake seg fram)

Press saft av sitronene. Ha saften, steiner og fruktkjøtt (som er igjen på pressa) i kjelen sammen med vann og sukker. Kok opp og la koke til sukkeret har smeltet.
Avkjøles med steiner og fruktkjøtt fortsatt i kjelen. Når avkjølt, siler du sitronblandingen fri for steiner og fruktkjøtt. Jeg gjorde dette tre ganger. Nå kan spriten røres inn. Smak deg fram. Har du sterkere sprit enn 38%, ville jeg nok brukt mindre enn 4 dl, men dette bestemmer du.

Denne likøren kan du lage helt etter din smak. Alt kan justeres, og er du ikke helt fornøyd, og skulle f.eks. gjerne hatt den litt søtere, koker du bare opp litt mer vann og sukker og blander dette i. Smaker man seg fram underveis, trenger man ikke etterjustering.

Limoncello skal serveres iskald, gjerne rett fra fryseren. Hadde jeg vært sikker på at min flaske tåler å være i fryseren, skulle mine gjester fått så kald Limoncello, men de må nok nøye seg med kjøleskapskald likør.

Det er flere bidrag med i utfordringen, og disse kan du blant annet se på Instagram under hashtaggen #oppskriftsutfordringen i tillegg til Matbloggsentralen sin facebookside.

Favoritten min blant bidragene er Basilico.no sin Penne alla vodka med soltørkede tomater og basilikum.

print

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

 • Reply
  Shanna
  22. februar 2017 at 19:31

  Spennende oppskrift! Jeg kjøpte sitroner som er fra Amalfikysten i dag og skulle egentlig legge ut en oppskrift på bloggen min, men jeg tenker jeg prøver din oppskrift og bare lager til meg, det ser så fristende ut på bildene ;)

  • Reply
   admin
   23. februar 2017 at 07:46

   Så gøy å høre, Shanna. Smak til og lag din egen variant :) Lykke til.

  legg igjen en kommentar