fbpx
Lamburger
Hovedrett Kakeboka Kos

Lamburger

Endelig! Etter gårsdagens mislykkede forsøk på å lage lamburger fikk jeg min revansje i dag.

Dagens middag kom på bordet kl 20.00. Dette er i det seneste laget her i huset, men det ble en god lamburger :)

I dag stemte ordtaket; den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Med såre fingre, vannblemmer, svett panne og en kranglete kvern friskt i minne (ref innlegg om lamburger ble lamsala), krøp jeg til korset, og kjøpte ferdigkvernet lammekjøtt.

Til 10 lamburgere brukte jeg

  • 1500 gr kjøttdeig av lam
  • 2 egg
  • 20 gr fersk chili (ifølge guttas ønske om sterk mat, vil jeg bruke 40 gr neste gang)
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 rødløk
  • 4 ss rapsolje
  • 2 ss tandoori masala (barbecue spice powder)
  • 2 ss potetmel (kunne godt ha vært 3 ss)
  • 1/2 potte koriander (kuttes)

Chili, hvitløk, løk og 2 ss olje moses til pure med stavmikseren. Alt blanedes deretter godt. Deigen blir fast og fin, og lett å forme.

Jeg stekte dem på middels varme i litt rapsolje.

 

Hadde ikke akkurat lyst til å servere dette med hamburgerdressing, så jeg lagde en dressing av

  • 1 ss sennep (dijon)
  • 3 ss creme fraiche
  • 1 1/2 ss gurkemeie

Blandes godt.

 

Lamburger

Er ikke helt fornøyd med at jeg måtte kapitulere, og gå for ferdigkvernet lammekjøtt, eller skal jeg si kjøttdeig av lam, men jeg er fornøyd med resultatet :)

Jeg er klar over at dette sikkert ikke er sterkt nok for øvede ganer, men for en lite bevandret person i eksotiske krydder, tør jeg påstå at dette en god start.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar