LakseTaco
Hovedrett Kakeboka

LakseTaco

Taco med  laks er noe vi spiser ofte her i huset. Når jeg sier vi, så er det de som ikke er allergisk mot fisk jeg viser til, så har vi laksetaco, har vi alltid vanlig taco på bordet også.

Denne laksetacoen er lag i forbindelse med Matbloggsentralens og Arlas Tacoutfordring.

Jeg lagde ovnsbakte laksebiter i egen krydderblanding, fetarømme, revet fennikel, hjemmelaget tomatsalsa og hjemmelagde maislefser. Nedenfornevnte mengde er nok til at 4 personer blir fornøyde.

Tomatsalsa

  • 10 g chili
  • 6 små tomater (200 g)
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 løk (70 g)
  • 3 store fedd hvitløk (13 g)
  • 20 kapers
  • 1 dl vann
  • 3 g salt

Finhakke chili, løk og hvitløk med stavmikseren. Del tomatene i fire. Ha alt i en liten stekepanne (eller kjele) og la det putre i 20 minutter. Smak til. Dette ble ikke en sterk salsa, så ønsker du det, kan du tilsette mer chili.

Fetarømme

  • 100 g fetaost (1/2 pk)
  • 150 g lettrømme (1/2 boks)

Dette blandes godt.

Blandingsforholdene er 1 pk fetaost (200 g) og 1 boks lettrømme, så dette kan blandes etter hvor mye rømme man ønsker å toppe tacoen med.

Fennikel

  • Ønsket mengde fennikel rives med stavmikser

Laksen

  • 2 pk back loin fra Frøyas deles i biter og rulles i krydderblanding.

Krydderblandingen

  • 35 g strøbrød
  • 6 g løkpulver
  • 2 g hvitløkpulver
  • 5 g paprika
  • kajennepepper (smak til)
  • salt (smak til)

Alt krydderet blandes med strødbrødet. Smak til med salt og kajennepepper. Det kan jo hende du ønsker en sterkere blanding enn det jeg lagde.

Laksen skal dekkes med krydderblandingen og stekes på 200 grader i 5 minutter. Stek laksen til slutt.

Hadde ikke avocadoen vært brun inni, hadde vi også hatt dette til.

LakseTaco2

LakseTaco1

LakseTaco

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar