Hovedrett Kakeboka Tilbehør

Kyllingfilet med potetmos, ovnsbakt portobello, paprikasalsa og stekt asparges

I dag skal jeg tipse dere om en middag som vi ble kjempefornøyde med. Denne var veldig smakfull og jeg skulle ønske jeg hadde lagd mer.

Dette er middag til 4 porsjoner, og retten består av kyllingfilet med potetmos, ovnsbakt Portobello, paprikasalsa og stekt asparges.

Til potetmosen brukte jeg

  • 800 gr kokte skrelte poteter
  • 0,5 dl fløte
  • 1 dl skummet melk
  • 50 gr smør (tine med salt)
  • Salt (smak til med salt)

Kok potetene. Skrell, mos og bland de varme potetene med fløte, melk og smør.

Hos oss er det noen som ikke er så glad i mos med klumper. Dermed bruker jeg stavmikseren og moser litt ekstra. Mosen blir da litt seig. Siden det er mange som er glade i poteter her i huset, er mengden kanskje litt for mye i forhold til normale 4 porsjoner.

Paprikasalsa ble lagd av

  • 35 gr rød chilipepper
  • 25 gr hvitløk
  • 100 gr sjalottløk
  • 90 gr tomat i små biter
  • 170 gr grillet rød paprika på glass (Gaea) i små biter
  • 4 gr hakket persille
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 5 gr salt
  • 4 ss olivenolje

Rød chili, hvit- og sjalottløk finhakkes med stavmikseren. Ta til side 20 gr av dette som skal brukes til å smøre inn portobellosoppen med.

Finhakket chili og løk stekes i litt olivenolje på middels + varme i 5 minutter. Tilsett deretter resten av ingrediensene og la det surre i stekepannen i 10 minutter.

 

Ovnsbakt Portobello

  • 4 Portobello á 70 gr
  • 40 gr blanding av finhakket chili, hvitløk og sjalott
  • 60 gr olivenolje
  • 5 gr salt
  • 40 gr fetaost

Chili-og-løkblandingen blandes med olivenolje og salt med en gang. Når du er klar for å lage soppen, skreller du den (da trekker den til seg smakene bedre), og smører inn soppene med blandingen. Bruk gjerne engangshansker.

Til slutt smuldrer du fetaosten over. Smør gjerne litt ost på toppen/hatten  av soppen også.

Bakes på 210 grader varmluft i 15 minutter.

Kyllingen

  • 440 gr kyllingfilet i biter
  • Salt etter eget ønske

Stekes og saltes ved behov.

Det er så mange andre smaker, at man trenger ikke noe annet krydder til kyllingen.

Asparges

  • 1 pk (100 gr) Aspargestopper
  • 1 flekk olivenolje
  • Noen korn salt

Stekes kjapt i stekepannen. Ikke stek for lenge, for da blir de slappe, og det vil vi jo ikke.

Kyllingfilet med potetmos, ovnsbakt portobello, stekt asparges og paprikasalsa

Kyllingfilet med potetmos, ovnsbakt portobello, stekt asparges og paprikasalsa2

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar