Krumkake
Bakst Dessert Kake Kakeboka

Krumkaker med rom

Denne jula har jeg spritet opp (bokstavelig talt) min mors krumkakeoppskrift. Jeg har allerede bakt to runder med krumkaker, og begge har vært med rom = kROMkaker :)

Første runde med kaker ble veldig gode, men man kunne ikke smake at jeg hadde brukt rom i dem. Dermed ble jeg fristet til å prøve en runde til, hvor jeg hadde mer rom i røra, og de kROMkakene ble fyldigere i smaken.

Hvorfor bruke rom? Jeg tenkte den ville gi en fyldigere smak på kakene + at jeg liker å prøve nye ting. Jeg kan absolutt anbefale begge rørene nedenfor.

Oppskrift

24 stk. krumkake med rom

  • 120 g egg (2 egg)
  • 120 g hvitt sukker
  • 30 g brunt sukker
  • 85 g mørk rom (Jamaica)
  • 120 g smeltet smør
  • 120 g mel
  • 140 g potetmel
  • 1 dl kremfløte
  • 5 ss vann

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Pisk egg og sukker (hvitt og brunt) luftig. Tilsett deretter rom og smeltet smør og bland godt. Bland deretter i mel og potetmel, og til slutt fløte og vann.

Sett røra i kjøleskapet i 30 minutter eller mer før bruk.

Min mor har lært meg å veie eggene, og så bruke likt antall gram i de andre ingrediensene. Denne gangen ble det litt avvik i den lærdommen.

Hver krumkake ble stekt av 1,5 ss. Rulles/formes med en gang den du tar den ut av jernet.

 

Oppskrift

20 stk. kROMkaker

  • 120 g egg (2 egg)
  • 120 g brunt sukker
  • 120 g mørk rom (Jamaica)
  • 120 g potetmel
  • 120 g mel
  • 120 g smeltet smør
  • 5 ss vann

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Pisk egg og sukker luftig. tilsett deretter rom, mel og potetmel før du til slutt har i smeltet smør og vann.

Sett røra i kjøleskapet i 30 minutter eller mer før bruk.

Denne gangen forholdt jeg meg til hva min mor har lært meg; alle ingrediensene skal veie like mye som eggene (uten skall).

Hver krumkake ble stekt av 1,5 ss. Rulles/formes med en gang den du tar den ut av jernet.

 

Jeg hadde ikke med meg krumkakerulleren min på hytta, derfor ble enden på en øse brukt som rulleredskap. Den fungerte like fint.

Ønsker du å lage skål av krumkaken, kan det enten gjøres ved å legge krumkaken over et glass/en kopp, eller inni en kopp.

Krumkake

Krumkake

Krumkake

Krumkakeskaal

 

Krumkakeskåler: Den til venste er lagt over et glass og den til høyre er lagt nedi en kopp. Dette må gjøres med en gang de tas ut av jernet.

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Mari R-Olsen
    8. desember 2015 at 10:15

    Hvorfor ble ikke disse krumkakene (uten rom) sprø?
    Noen ble litt sprø, andre ikke sprø i det hele tatt.

    • Reply
      Tove Holter
      12. desember 2015 at 08:09

      Nå har jeg stekt krumkaker for å se hva årsaken kan være. For lite stekte krumkaker ble ikke sprø. Dette gjaldt også for tykke krumkaker, altså for mye røre i jernet på en gang. Håper dette svaret var til hjelp.

    legg igjen en kommentar