Kremet rotsuppe
Forrett Hovedrett Kakeboka

Kremet rotsuppe

I dag falt middagsvalget på en rotsuppe, og grunnen til dette var at jeg skulle lage en høstinspirert rett i forbindelse med Matbloggsentralens og Coops utfordring denne uka.

Til 4 store porsjoner trenger du

  • 100 gr persillerot
  • 100 gr kålrot
  • 1 fennikel (90 gr)
  • 200 gr søtpotet
  • 350 gr poteter
  • 1 rødløk
  • 1 liter vann
  • kyllingfond (i forhold til mengde vann)
  • 2 dl fløte (has i når alt er kokt og most)
  • smak til med salt og pepper

Alt kuttes og skjæres i biter, og koketiden avhenger av størrelsen på bitene. Jeg tenkte ikke på dette i suppekokeprosessen, og endte opp med en koketid på 40 minutter. Koketiden kan raskt kortes ned ved å kutte grønnsakene i små biter.

Etter dette ble rotgrønnsakene most, og så hadde jeg i fløten. Suppen ble så smakt til med salt og pepper.

Jeg toppet suppen med ovnsstekt smårettbacon (200 grader i ca 15 minutter) og litt fetaost.

 

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar