Pizza med salma
Hovedrett Kakeboka Pizza

Kremet pizza med Salma

Nå er det en utfordring på Matbloggsentralen som jeg har lagd to bidrag til. Det ene bidraget er denne pizzaen som jeg lagde til middag i dag, og det andre bidraget var Basilikumboller i tomatsaus som du finner oppskriften på her. Utfordringen er med økologiske krydderblandinger fra Raske Retter, og premien er en middag for to på Maaemo i Oslo. Spennende nyheter og spennende premie :)

Denne pizzaen vil gjøre to personer blir passe mett.

Selv om krydderet jeg brukte tilsier at matlagingen skal gå raskt, brukte pizzadeigen 30 minutter på å heve. Altså det dobbelte av det som står på krydderpakken, og jeg er allerede på overtid.

Deigen bestod av

  • 2,5 dl mel
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 klype salt
  • 15 gr smeltet smør
  • 1 dl lunket vann

Deigen hevet i 30 minutter, og mens den stod og godgjorde seg, lagde jeg fyllet.

Pizzaens fyll ble lagd av

  • 1 pk krydderblanding fra Raske Retter av typen Laks i kremet pasta (består av to krydderposer merket 1 og 2)
  • 1 sjalottløk (40 gr)
  • 2 fedd hvitløk (5 gr)
  • 2 ss olje
  • 0,5 dl matfløte
  • 0,5 dl vann
  • 200 gr laks i biter
  • 30 gr spinat
  • ønsket mengde revet ost

Hakk sjalottløk og hvitløk, og stek det sammen med olivenoljen og krydderposen merket et 1-tall, i noen minutter.

Tilsett deretter matfløten, vannet og krydderposen som er merket med et 2-tall. La det stå og putre et par minutter mens du skjærer opp laksen i litt store biter. Er laksen skjært i små biter, blir de raskere stekt og dermed raskere tørre, enn hvis bitene er litt større.

Når deigen er ferdig hevet, utkjevlet og klar, har du på den kremete sausen, spinat, laks og ønsket mengde ost.

Pizzaen ble stekt på 22o grader i 13 minutter.

Ikke akkurat klar på 15 minutter, men innen 1 time har du en kremet og god pizza med saftige biter av Salma. Ønsker du en raskere løsning, kan du bruke Toros pizzabunn (familie), som er klar på 1-2-3.

Pizza med salma

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar