Kremet kyllingsalat i tortilla
Forrett Kakeboka Sunt Tilbehør

Kremet kyllingsalat i tortillalefse

Denne salaten har jeg lagd i flere varianter, og i dag lagde jeg to; med og uten eple. Ikke store variasjonen, men i smak utgjorde det en stor forskjell. Jeg klarte ikke å bestemme meg for hvilken jeg likte best, den mer rolige eller den med litt smak av eple. Velger å konkludere med at de var like gode.

Selv om jeg i dag spiste dette som en hovedrett, kan den like godt serveres som en forrett.

Til 8 forretter trenger du

  • 2 stk kyllingfilet (skjæres i små biter)
  • 30 gr vårløk (kuttes i små biter)
  • 1 fedd hvitløk (kuttes i små biter)
  • 50 gr spinat (rives)
  • 30 gr ruccola (rives)
  • 60 gr isbergsalat (rives)
  • 1 avocado (små biter)
  • 15 cherrytomater (kuttes)
  • 1/2 eple (kuttes)
  • 20 gr ristede pinjekjerner
  • 1 ss smør
  • 4 tortillalefser (stor eller ekstra stor)

Til dressingen trenger du

  • 100 gr Creme Fraiche
  • 50 gr majones (ekte)
  • 2 ts dijon sennep (mine var toppet)
  • 1 ss Akasiehonning

Stek kyllingen i smøret først, så rekker den å avkjøles mens du kutter og river grønnsakene, og blander dressingen. Når alt er kuttet, revet og blandet, har du i kyllingen i salaten, og blander alt godt sammen. Hvor store eller små biter det blir til slutt, avgjør du selv.

Det er alltids noen kritikere til isbergsalaten, men jeg bruker den som sprø “fyllmasse”.

Kremet kyllingsalat i tortillalefse

Kremet kyllingsalat i tortillalefse

Kremet kyllingsalat i tortillalefse

Kremet kyllingsalat i tortillalefse

Kremet kyllingsalat i tortillalefse

Kremet kyllingsalat i tortillalefse

Kremet kyllingsalat i tortillalefse

Kremet kyllingsalat i tortillalefse

Ha salaten i tortillalefsene, og del dem i to.

Kremet kyllingsalat i tortillalefse

Jeg synes de blir finest om jeg deler dem på skrå.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

5 kommentarer

  • Reply
    Ann Kristin
    30. august 2012 at 21:50

    Nam, rene fredagskosen dette. Denne skal jeg prøve. Forslag til annet enn advocado, for oss som ikke tåler det?

    • Reply
      Tove
      31. august 2012 at 08:52

      Det som er så fint med denne salaten, er at man kan bytte ut eller putte i akkurat det du (ikke) liker eller (ikke) tåler. Hva med kokt egg?

  • Reply
    Trine Hammerstad
    31. august 2012 at 00:38

    Dette så veldig godt ut, Tove! Flink du:))

    • Reply
      Tove
      31. august 2012 at 08:46

      Takk, Trine :)

  • Reply
    Ann Kristin
    5. september 2012 at 11:20

    Mmm, kokt egg hørtes ikke dumt ut :-)

  • legg igjen en kommentar