Kremet fiskesuppe
Forrett Hovedrett Kakeboka

Kremet fiskesuppe

Da jeg opprinnelig er fra Andenes på Andøya, har jeg fått en tilbakemelding på at det burde være litt flere fiskeoppskrifter på bloggen. I og med at en av oss er allergiske mot fisk, pleier jeg ikke å utfolde meg i det vide og det breie når det er fisk til middag. Dette fordi jeg da må lage to middager. Men, her om dagen lagde jeg fiskesuppe, og jeg legger ikke skjul på at det var pga. fiskeutfordringen denne suppen ble til.

En skikkelig smakfull og kremet fiskesuppe falt i smak for oss tre som spiste den. Jeg lagde ca. 4 porsjoner, og dette holdt til oss tre. Vel og merke med rykende ferske speltrundstykker som tilbehør.

Oppskrift

4 porsjoner kremet fiskesuppe ble lagd av

  • 150 g gul løk
  • 25 g hvitløk
  • 30 g chilipepper uten frø
  • 80 g fennikel
  • 100 g smør
  • 2 ss Maizena
  • 5 dl fiskekraft (jeg brukte to pakker fra Jacobs)
  • 1 dl fløte
  • 2 overfylte ss creme fraiche lett
  • 1/2 potte gressløk
  • 3 gulrøtter (1 gul og 2 orange)
  • 1 pk Froya laks back loin (denne var på 370 g) i biter
  • smak til med salt
  • litt vårløk til pynt

Fremgangsmåte

Løk, hvitløk, chili og fennikel ble finhakket med stavmikseren. Deretter ble dette stekt sammen med smøret i ca. 5 minutter på litt over middels varme. Deretter rørte jeg godt inn 2 ss maizena for så å tilsette fiskekraften, fløten og creme fraiche. Etter å ha rørt godt tilsatte jeg gulrøttene i små biter og hakket gressløk.

Dette kokte i 20 minutter. Koketiden tilpasses størrelsen på bitene av gulrøtter. Mens suppa koker skjærer du laksen i biter (str. munnfull). Etter 20 minutter anså jeg (etter å ha smakt på gulrøttene) at det var noen få minutter igjen av gulrøttenes koketid og tilsatte laksen i biter. Dette lot jeg så småputre i 5 minutter uten å røre.

Suppa ble toppet med vårløk og servert med ferske speltrundstykker.

Denne suppa kan også brukes som forrett.

 

Kremet fiskesuppe

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar