Cookies Julekake Kakeboka

Kransekake-cookie

Kransekake-cookie – Fortsettelse på julekaker i form av cookie følger i en versjon med kransekakedeig. Disse er seige og gode.
Jeg har en venninne som har opplevd at kransekakedeigen «siger» utover i ovnen, og dermed ble idéen om kransekake-cookie skapt.

Fordelen med disse cookie-utgavene er at man slipper å sette deigen kaldt til over natten. Disse kan brukes med en gang om du skulle ville det. Jeg prøvde å lage noen med en gang, og så stekte jeg noen etter at deigen hadde stått i kjøleskapet i et par timer. Den til venstre, er den som ble stekt med en gang, og den til høyre, er den som ble stekt etter at deigen stod i kjøleskapet i et par timer.
Jeg ble mest fornøyd med den som ble stekt med en gang.

  • 600 g manelmel
  • 400 g siktet melis
  • 20 g potetmel
  • 4 stivpiskede eggehviter fra store egg (bruk 20 g av melisen)
  • 2 ss glucose

Bland mandemelet med siktet melis (380 g) og potetmel.

Stivpisk eggehvitene med 20 g av den siktede melisen. Bland deretter inn glucose og litt og litt av eggehviten inn i mandel-melis-potetmelblandingen og elt godt. Deigen blir ganske hard, så det er greit å gjøre dette for hånd eller med en sleiv.

Trill kuler ønsket størrelse på cookies. Blir det seigt, kan du bruke litt potetmel når de trilles ut.

Stekes på 170 grader i 10 – 15 minutter.

Om du ikke vil lage deigen selv, kan du jo bruke ferdiglaget kransekakemasse.

Kransekake-cookie

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar