Knasende gode havreknekkebrød med smak av kanel - knekkebrød
Bakeboka Brød

Knasende gode havreknekkebrød med smak av kanel

Knasende gode havreknekkebrød med smak av kanel…

Altfor gode knekkebrød med smak av kanel. Jeg bruke 4 ss honning. Mulig jeg kunne ha brukt mindre mengde, men disse ble så gode at jeg er usikker på om jeg vil endre på dette neste gang de lages.

Jeg har knasket på disse hver gang jeg har gått inn på kjøkkenet, så nå er det tomt. Påfyll påkreves.

Knasende gode havreknekkebrød med smak av kanel er laget av

  • 100 g solsikkefrø
  • 100 g pinjekjerner
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 50 g havremel
  • 3 dl vann
  • 4 ss flytende honning (kan bruke mindre om du ønsker)
  • 1 ss kanel

Bland alt godt.
La hvile i 30 minutter.

Fordel røra utover to bakepapirkledde stekebrett.

Mengden røre er nok til 1,5 – 2 stekebrett. Hvor mye, avhenger av hvor tynne du lager knekkebrødene. Jeg overlater til deg å bestemme det.
Jeg dekket 1,5 stekebrett.

Knekkebrødene med litt hull her og der, samt de tynneste og best stekte (mørkeste) falt best i smak hos meg.

Mannen min likte de som var lysere.

De mørkeste og tynneste brødene er sprø med en gang de kommer ut av ovnen. De lyse og litt tykkere trenger noen timer for tørking på en rist.

Fordeling av røra – vær tålmodig…

Bruk en spiseskje til fordelingen av røra. Det kan være lurt å ha et glass med vann stående, for røra er klissete og den fordeles best med en vanndyppet skje.

Bruk en pizzaskjærer for å dele opp knekkebrødene i ønsket størrelse.

Stek begge brettene på 160 grader varmluft i 10 minutter.

Etter 10 min; Senk varmen til 140 grader og ta brettene ut. Bruk pizzaskjæreren en gang til. Gjerne i de sporene du allerede har laget…
Sett brettene inn igjen og stek 15 – 20 min før du bytter plass og steker dem 15 – 20 min en gang til.
Jeg stekte dem i 20 minutter før jeg byttet plass, og tok dem ut etter 15 minutter i runde 2. Da var noen mørkere enn andre.

Knasende gode havreknekkebrød med smak av kanel - knekkebrød

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar